Stovky fanúšikov boli na štadióne zopár minút. Nováčikovi zrušil domácu premiéru delegát

Momentka zo zápasu HK Gladiators Trnava - HKM Rimavská Sobota.
Momentka zo zápasu HK Gladiators Trnava - HKM Rimavská Sobota. (Autor: Matej Hank)
Matej Hank|25. sep 2023 o 15:00

Na štadióne nebol licencovaný bezpečnostný technik.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Fanúšikovia sa nevedeli dočkať premiéry, skalní už mali nachystané aj choreo s nápisom "Modrobiele gemerské thornádo opäť útočí."

Hokejisti postávali na ľade, čakali na tóny slovenskej hymny. Tá však neodznela. Hráči sa pobrali na striedačku, zostali len úvodné päťky. Úvodné buly však rozhodca nehodil a zápas sa skončil skôr ako sa začal.

Rimavská Sobota zažila rozpačitý hokejový večer. Premiérový domáci zápas nováčika v SHL proti Považskej Bystrici sa v nedeľu neuskutočnil.

Debata rozhodcov, delegáta a trénerov klubov vyústila do rozhodnutia, že sa nebude hrať. Stovky fanúšikov za piskotu húfne opúšťali zimný štadión.

Podľa stanoviska na webe SZĽH bolo dôvodom, že na štadióne sa nenachádzal bezpečnostný manažér s platnou licenciou.

"Ligová rada SHL, ako riadiaci orgán súťaže, si počká na doručenie kompletnej dokumentácie, na základe ktorej vydá v zmysle Súťažného poriadku SZĽH rozhodnutie o osude tohto stretnutia," uviedol zväz.

Bezpečnostným manažérom sa podľa zákona rozumie osoba, ktorá je spôsobilá organizovať a riadiť činnosť bezpečnostnej služby a vyhodnocovať bezpečnostné opatrenia na zápase.

Takúto licenciu vydáva zväz na predsezónnych školeniach, na ktorom sa práve kompetentný človek z gemerského klubu nezúčastnil.

"Prítomný bezpečnostný manažér nemal platnú licenciu. Pričom niektoré veci nám v auguste úplne inak vysvetlil iný delegát. Vzniklo veľké nedorozumenie," povedal šéf hokejového klubu v Rimavskej Sobote Michal Slovák.

Klub sa na sociálnej sieti uviedol, že ho vzniknutá situácia mrzí. "Veríme, že nás naďalej budete podporovať a vidíme sa na najbližšom domácom zápase."

Delegát stretnutia Juraj Chudoba sa k danej veci nemohol vyjadriť. Počkať musí na oficiálne stanovisku zväzu, ktoré by malo byť jasné v najbližších dňoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Stovky fanúšikov boli na štadióne zopár minút. Nováčikovi zrušil domácu premiéru delegát