Keď zlyhalo srdce. Fischer sa znovu narodil, Čerepanov zomrel na striedačke

Na snímke Jay Bouwmeester, Boris Sádecký a Alexej Čerepanov.
Na snímke Jay Bouwmeester, Boris Sádecký a Alexej Čerepanov. (Autor: TASR/AP, Dukla Trenčín/facebook)
Miroslav Kováčik|4. nov 2021 o 08:50

Srdcový kolaps postihol v minulosti viacero hokejistov.

BRATISLAVA. Nielen športových fanúšikov zasiahla smrť mladého hokejistu Borisa Sádeckého. Mal len 24 rokov, zomrel v stredu na následky srdcového kolapsu.

Nejde o prvý prípad, keď profesionálny a zo zdravotného hľadiska pravidelne monitorovaný športovec skolaboval na ihrisku.

Na nedávnych majstrovstvách Európy vo futbale si chvíľami hrôzy prešiel dánsky stredopoliar Christian Eriksen. Vďaka rýchlemu zásahu lekárov aj spoluhráča Simona Kjaera nemal tento moment fatálne následky.

V minulosti postihol srdcový kolaps viacero hokejistov priamo na štadióne. Niektorí mali šťastie, ďalším sa stal ich milovaný šport osudným.

Alexej Čerepanov

Bol obrovský talent svetového hokeja. Ako mládežnícky reprezentant získal v drese "zbornej" kompletnú sadu medailí zo svetových šampionátov a v roku 2007 si ho v drafte NHL vybral v prvom kole New York Rangers. 

Dres prestížneho klubu NHL z tzv. Orignal six si však nikdy neobliekol. Dňa 13. októbra 2008 zomrel počas zápasu medzi Viťazom Čechov a Avangardom Omsk.

Mal iba 19 rokov. V drese Omsku nastupoval v útoku s Jaromírom Jágrom a práve vedľa neho sedel na striedačke počas osudného momentu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Keď zlyhalo srdce. Fischer sa znovu narodil, Čerepanov zomrel na striedačke