Spišiaci idú do série proti Banskej Bystrici ako favorit. Postúpia? (prognóza)

Zľava Michal Frankovič (Spišská Nová Ves) a Frank Hora (Banská Bystrica) počas zápasu 38. kola Tipos extraligy.
Zľava Michal Frankovič (Spišská Nová Ves) a Frank Hora (Banská Bystrica) počas zápasu 38. kola Tipos extraligy. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|18. mar 2024 o 07:30

Štvrťfinálovú sériu analyzuje Ondrej Rusnák.

Spišská Nová Ves je zatiaľ najpríjemnejšie prekvapenie hokejovej extraligy, ale v play off sa začína nová súťaž. Prejdú Spišiaci cez ambicióznych Banskobystričanov?

HK Spišská Nová Ves - HC 05 Banská Bystrica

Vzájomné duely v sezóne

6:2, 3:7 (v), 4:2, 0:1 (v)

HK Spišská Nová Ves

Rysy po minuloročnom postupe do semifinále túto sezónu ešte viac vycerili zuby a plne zaslúžene dve tretiny základnej časti viedli extraligovú tabuľku.

Vyrovnali rekordnú sériu domácich výhier, ktorá sa ťahala od začiatku sezóny do januára a skončila sa na čísle 16. Sedemzápasová séria prehier na prelome januára a februára stála Spišiakov výhru v základnej časti.

Spišská Nová Ves má vo svojich radoch najproduktívnejšieho hráča súťaže a aj najproduktívnejšieho obrancu. Kanadský útočník Oliver Archambault získal 59 bodov a jeho hokejové videnie a prihrávky patrili k ozdobám súťaže.

Ukrajinský obranca Igor Merezhko získal takmer bod na zápas a 48 bodov je aj jeho osobný rekord. V jeho prípade sa hovorí aj o možnosti podpisu zmluvy do NHL od budúcej sezóny.

Spišská Nová Ves vyhrá ak:

  • Lídri tímu ostanú rovnako produktívni ako počas základnej časti.
  • Brankári Rysov sa aspoň vyrovnajú svojím náprotivkom.
  • Dokážu eliminovať na maximálne jeden strelený gól na zápas prvú formáciu Banskej Bystrice

X faktor

Marcel Melicherčík

Marcel Melicherčík dlhé roky patrí k stabilnej jednotke Spišiakov. Tento rok nedosahuje čísla konkurujúce najlepším brankárom extraligy a manažment rysov chcel tím posilniť českým enfant terrible Patrikom Bartošákom.

To sa nakoniec nepodarilo. 37-ročný Melicherčík má jednu z posledných šancí získať svoj druhý extraligový titul a prvý pre Spišskú Novú Ves. Aby sa tak stalo, musí sa vždy minimálne vyrovnať svojim brankárskym súperom.

HC 05 Banská Bystrica


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci idú do série proti Banskej Bystrici ako favorit. Postúpia? (prognóza)