Trpí duševnou chorobou. Kým spoluhráči hrali vo finále, on sa liečil

Spencer Knight.
Spencer Knight. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|19. sep 2023 o 08:46

Brankár Floridy verí, že sa napriek ťažkostiam môže stať jedným z najlepších v NHL.

SUNRISE. Keď brankár Spencer Knight nastúpil vlani vo februári na asistenčný program NHLPA, špekulovalo sa, aký je dôvod. Zvyčajne ním býva duševný problém alebo závislosť.

Talent Floridy Panthers po polroku odhalil, že trpí obsedantno-kompulzívnou poruchou. Ide o dlhotrvajúce duševné ochorenie, ktoré spôsobuje opakované nežiaduce myšlienky alebo pocity či nutkanie vykonávať isté činnosti znova a znova.

"Rútil som sa smerom, ktorým som nechcel ísť," povedal pre The Hockey News. Jeho problém sa dlhodobo zhoršoval, po prvý raz si ho všimol v roku 2019, keď si začal často umývať ruky.

Kľúčovým momentom bolo decembrové stretnutie proti Winnipegu. To nedochytal z dôvodu choroby. Po vyliečení sa z chrípky začal mať obavy z chorôb a trpel nespavosťou.

Dospelo to do bodu, keď sa rozhodol vyhľadať odbornú pomoc. Napokon to znamenalo, že s mužstvom nebol ani počas rozprávkovej jazdy do finále play-off.

Hoci ho sklamalo, že to nemohol zažiť na vlastnej koži, vie, že urobil správne rozhodnutie. Polepšilo sa mu a chce pokračovať v dobre rozbehnutej kariére.

"Stále môžem byť brankárom, akým sa chcem stať a stále verím, že jedného dňa budem môcť patriť k najlepším v súťaži. Možno sa mi to podarí tento rok, možno ďalší, možno o tri, štyri či päť, neviem. Ale viem, čo som schopný dokázať," vyhlásil 22-ročný Američan, ktorý sa pripravuje na sezónu s prvým tímom Cats.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trpí duševnou chorobou. Kým spoluhráči hrali vo finále, on sa liečil