Třinec zavŕšil majstrovský hetrik, Daňo rodinnú zbierku medailí

Marko Daňo (vpravo) so svojimi spoluhráčmi z Třinca.
Marko Daňo (vpravo) so svojimi spoluhráčmi z Třinca. (Autor: hcocelaricz/ instagram)
Sportnet|28. apr 2022 o 21:30

V rozhodujúcom zápase skóroval aj Vladimír Dravecký.

Finále českej extraligy - 6. zápas

Sparta Praha - Třinec 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 53. R. Horák (Řepík) - 15. Dravecký (M. Roman), 16. Svačina (t.s.)

/konečný výsledok série 2:4/

PRAHA. Hokejisti tímu HC Oceláři Třinec sa tretíkrát po sebe (v roku 2020 sa súťaž nedohrala, pozn.) stali majstrom českej Tipsport extraligy.

Po dvoch finálových výhrach nad Bílí Tygři Liberec si poradili aj s pražskou Spartou. Zdolali ju 4:2 na zápasy a prvýkrát oslavujú titul na ľade súpera.

V štvrtkovom šiestom zápase vyhrali zverenci trénera Václava Varaďu v O2 Arene 2:1, pričom o jeden z presných zásahov sa postaral aj Vladimír Dravecký.

V 15. minúte po rýchlom brejku otvoril skóre, hoci pár sekúnd predtým sa ocitol na ľadovej ploche po tvrdom zákroku jedného z domácich hráčov.

O necelé dve minúty neskôr premenil trestné strieľanie Vladimir Svačina a hoci po obrovskej chybe obrancu Martina Marinčina skóroval Roman Horák, hráčom Sparty sa napriek veľkej snahe nepodarilo vyrovnať skóre.

Z titulu sa teší aj Marko Daňo, ktorý tak dosiahol to, čo sa jeho otcovi Jozefovi v drese Třinca nepodarilo. Po striebre z ročníka 1997/1998 a bronze zo sezóny 1998/1999 je tak po 23 rokoch zbierka cenných kovov kompletná.

Okrem neho si majstrovské oslavy vychutná aj ďalší poltucet slovenských hokejistov - Martin Marinčin, Martin Bakoš, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Tomáš Marcinko a Miloš Roman.

Dravecký a Marcinko získali s Třincom tri tituly, Roman a Hrehorčák dva. Naopak, v drese zdolaného tímu boli Július Hudáček a Milan Jurčina.

"Mali sme nejaký cieľ. Boli sme blízko, o to viac to bolí. Keď som sem prišiel, boli sme v tabuľke na 10. mieste, takže z tohto pohľadu je to úspech.

Chceli sme však zdvihnúť pohár nad hlavu. Ťrinec bol o kúsok lepší, rozhodli maličkosti. Vo finále sa stretli suverénne dva najlepšie tímy ligy a myslím si, že siedmy zápas by tejto sérii svedčal. Je to ťažké...," povedal Hudáček pre ČT Sport.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Třinec zavŕšil majstrovský hetrik, Daňo rodinnú zbierku medailí