Kto bol najlepší brankár? Ullmark lámal rekordy s Bostonom, ďalší zachraňovali svoje tímy

Linus Ullmark.
Linus Ullmark. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|12. máj 2023 o 08:28

NHL zverejnila troch finalistov Vezina Trophy.

NEW YORK. Vezina Trophy pre najlepšieho brankára základnej časti v NHL získa jeden z trojice Connor Hellebuyck, Iľja Sorokin a Linus Ullmark.

O víťazovi tejto ceny rozhoduje hlasovanie generálnych manažérov.

Hellebuyck, ktorý trofej už v minulosti vyhral, odchytal počas sezóny najviac zápasov - 64. Všetko to zvládol s úspešnosťou zákrokov na úrovni 92 percent. Svoju kvalitu ukázal hlavne v závere sezóny, odchytal trinásť zápasov za sebou a pomohol Winnipegu postúpiť do play-off.

Iľja Sorokin ťahal New York Islanders. Zastavil 92,4 percent striel a pripísal si šesť čistých kont - najviac spomedzi všetkých brankárov. Svojmu tímu viackrát vyhral zápasy a potiahol ich do play-off. Rus hral v NHL len tretí rok, ale radí sa k najlepším gólmanom ligy.

Tretím finalistom je Linus Ullmark z Bostonu. Svojimi výkonmi prispel k historickej sezóne Bruins.

Spomedzi všetkých brankárov mal najlepšiu úspešnosť zákrokov (93,8 %), najnižší priemer inkasovaných gólov (1,89) a najviac víťazstiev. Na 40 víťazstiev mu stačilo nastúpiť v 49 zápasoch.

Ullmark už jednu trofej z tejto sezóny má. Spolu s Jeremym Swaymanom vyhrali William M. Jennings Trophy pre tandem, ktorý dohromady inkasoval najmenej gólov.

Minuloročný víťaz Vezina Trophy, Igor Šesťorkin, sa tentokrát medzi finalistov nedostal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kto bol najlepší brankár? Ullmark lámal rekordy s Bostonom, ďalší zachraňovali svoje tímy