Slovan si drží víťaznú sériu, Košice predviedli perfektný obrat

Hokejisti Slovana Bratislava.
Hokejisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|29. okt 2021 o 20:19 (aktualizované 29. okt 2021 o 23:12)

Pozrite si výsledky hokejovej Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava majú po 12. kole Tipos extraligy naďalej dvojbodový náskok na 1. mieste tabuľky.

Presvedčivým domácim víťazstvom nad Duklou Trenčín 6:1 v piatkovom stretnutí natiahli víťaznú sériu na štyri zápasy.

Dvojbodové manko na Slovan majú hokejisti Michaloviec, ktorí zvíťazili na ľade Nových Zámkov 5:3. Michalovčania sa na 2. mieste zároveň bodovo odpútali od Nitry. Pre Nové Zámky to bola už piata prehra za sebou a naďalej sú na poslednom 12. mieste.

Svoj bodový zisk nezvýšili hráči Nitry, ktorí po prvej tretine zápasu s HC Košice viedli 3:0, no sľubný náskok im napokon nestačil ani na bod. V domácom prostredí podľahli Košičanom 3:5.

Pre hostí to bolo šieste víťazstvo z predchádzajúcich ôsmich zápasov a po slabšom vstupe do sezóny sa prepracovali na priebežné 4. miesto tabuľky. Doteraz nazbierali 22 bodov rovnako ako piaty Zvolen.

Aj Zvolenčania v 12. kole zabrali naplno, keď na ľade nováčika zo Spišskej Novej Vsi zvíťazili 4:3.

Spišiaci prehrali štvrtý zápas za sebou a pred Novými Zámkami majú naďalej iba jeden bod. Majstrovský Zvolen sa po nedeľnej prehre v Košiciach 2:6 otriasol a z predchádzajúcich siedmich zápasov vyhral šesť.

Duel Prešova s Banskou Bystricou priniesol reprízu 1. kola. Na rozdiel od výsledku 5:4 boli tentoraz dominantnejšie defenzívy a na prvý gól sa čakalo do 34. minúty.

Domáci v závere viedli 2:0, ich brankár Nikita Bespalov mal na dosah prvé čisté konto v sezóne, no dvoma osobnými trestami na 10 minút si vykoledoval vylúčenie do konca zápasu. Hostia síce znížili na 1:2, no aj v druhom vzájomnom stretnutí sa tešili Prešovčania. ň

Tí dosiahli tretie víťazstvo za sebou a od posledných Nových Zámkov sa odpútali na rozdiel štyroch bodov. Banskobystričania, ktorí odohrali všetkých doterajších 12 zápasov na klziskách súperov, majú po 12. kole 18 bodov s bilanciou 6 výhier a 6 prehier.

Duel medzi Popradom a Liptovským Mikulášom odložili pre rozsiahlu maródku v tíme "kamzíkov".

Tipos extraliga - 12. kolo:


Nové Zámky - Michalovce 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)

Góly: 27. Šiška (Jackson), 39. Bull (Jackson, Hatala), 52. Klempa (Bull, Langkow) - 6. Keränen (Bokroš, Cameranesi), 30. Galamboš (Suja), 31. Žitný (Galamboš, Suja), 42. Cameranesi (Pavlin, Žitný), 56. Fournier (Bokroš, Suja)

Rozhodovali: Baluška, Štefik - Gegáň, Hercog

vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0

1037 divákov

Nové Zámky: Lackovič - Hatala, Bull, Ligas, Holenda, Roman, Reini, Šeliga - Jackson, Šiška, Farley - Števuliak, Langkow, Klempa - Varga, Fetkovič, Barto - Mišiak, Ondrušek, Kurbatov - Hrabčák

Michalovce: Williams - Bokroš, Macejko, Pavlin, Stripai, Mudrák, Gajdoš - Regenda, Cameranesi, Keränen - Žitný, Suja, Galamboš - Fournier, Erkinjuntti, Kukuča - Lačný, Tibenský, Chalupa

Hlasy po zápase

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Vedeli sme, že Michalovce majú dobrý tím, a to sa aj potvrdilo. My sa na strelené góly veľmi nadrieme, platilo to aj dnes. Pred inkasovanými gólmi sme stratili puky, to by sa nemalo stávať. Musíme sa zlepšiť vo viacerých veciach a naďalej pracovať na detailoch. Našej hre chýba väčšia konzistentnosť."

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Opäť sa ukázalo, aké dôležité sú presilovky. Počas zápasu sme mali dobré úseky, no nebolo to prvýkrát, čo sme neodohrali dobrých celých 60 minút. V tom máme stále medzery. Som šťastný, že sme vyhrali, no mrzia ma zranenia našich hráčov. Na konci zápasu sme hrali iba so šestnástimi."

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly: 14. Sukeľ (MacKenzie, Rapuzzi), 25. Gašpar (Harris, MacKenzie), 44. Harris (Gašpar, Takáč), 51. Zigo (MacKenzie, Gachulinec), 56. Rapuzzi (Gašpar, Yogan), 60. Sukeľ (Gašpar, Štajnoch) - 34. Honzek (Nemčík, Paukovček)

Rozhodovali: Müllner, Novák – Valo, Durmis

vylúčení: 5:2 na 2 min, navyše: Zigo 10 min za nešportové správanie - Nemčík 5+DKZ za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0

2428 divákov

Slovan: Gudlevskis – MacKenzie, Golian, Štajnoch, Sersen, Gachulinec, Maier, Beňo – Gašpar, Harris, Takáč – Sukeľ, Rapuzzi, Yogan – Matoušek, Bezák, Zigo – Kundrik, Preisinger, Lukošík – Petráš

Trenčín: Valent – Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Urban – Tybor, Mikyska, Bezúch – Valach, Paukovček, Honzek – Minárik, J. Švec, Berisha – Krajč, Rehuš, Beták

Hlasy po zápase

Róbert Döme, tréner Slovana: "Zápas bol z našej strany taký všelijaký. Mali sme tam nejaké dobré a svetlé momenty. V prvej tretine sme robili veľmi veľa chýb a strácali sme puky. My sme však boli efektívni, v individuálnej činnosti máme asi trošičku lepších hráčov, ktorí ten zápas rozhodli, a na konci sa to nejako zlomilo.

Bol to však ťažký zápas, Trenčín je vždy nepríjemné mužstvo, hrá ofenzívny hokej a navyše nám chýba sedem hráčov zo zostavy. Chalani si to však oddreli, podržal nás brankár a asi sme boli aj trochu šťastnejší."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Naša hra dve tretiny spĺňala vysoké kritériá, boli sme dobrí na puku a často sme strieľali. Robili sme však chyby, často sme strácali puky, najmä v druhej tretine v strednom pásme a na útočnej modrej čiare. Dopredu sme si vytvorili dostatočný počet striel, ale neboli sme efektívni. Po góle na 1:3 sme akosi zabudli robiť tie jednoduché veci, ktoré nás dovtedy zdobili a nakoniec ten výsledok pre nás vyzerá veľmi zle.

Nemyslím si, že výsledok zodpovedá predvedenej hre. Nám dnes vypadli traja, štyria hráči, ktorí neodohrali svoj štandard. Robili sme hlúpe chyby a dva góly sme dostali z dorážok, kde sme neboli dostatočne agresívni. V tomto bol Slovan lepší, v podstate sme dostali štyri góly do prázdnej bránky, keď sme zle pokryli priestor. Musíme nadviazať na tie dve tretiny a pokračovať ďalej, pretože takýto zápas nás nemôže zlomiť."

Nitra - Košice 3:5 (3:0, 0:1, 0:4)

Góly: 2. Krivošík (Nemec, Švarný), 8. Buček (Holešinský, Krivošík), 17. Vitáloš (Sýkora, Drábek) - 26. Milý (Havrila, Košarišťan), 51. Klhůfek (McPherson), 54. Paršin (Chovan, Bartánus), 57. Bartánus (Slovák, Šedivý), 60. Chovan (Klhůfek)

Rozhodovali: Výleta, Goga - Kacej, Orolin

vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1722 divákov

Nitra: Honzík – Mezei, Raskob, Švarný, Š. Nemec, Vitáloš, Bodák, Pupák – Tvrdoň, Hrnka, R. Varga – Krivošík, Holešinský, Buček – Bajtek, Baláž, Volko – Drábek, A. Sýkora, Múčka - Pekarčík

Košice: Riečický (17. Košarišťan) – Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko – Bartánus, Slovák, McPherson – Pereskokov, Chovan, Paršin – Belluš, Klhůfek, Lapšanský – Milý, Havrila, Jokeľ

Hlasy po zápase

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Z môjho pohľadu sme mali výborný začiatok, najmä v ofenzíve. Išli sme do vedenia a následne sa ukázalo, že 3:0 je asi najťažší výsledok na udržanie. Za stavu 3:1 sme to mali vo vlastných rukách, ale gól v našej presilovke podlomil sebavedomie hráčov a potom sme začali kopiť chyby. Hostia to využili a otočili zápas."

Kalle Kaskinen, tréner Košíc: "Nezačali sme zápas dobre. Keď sa prehráva 0:3, všetci by hovorili, že je to chyba obrancov, ale my sme neútočili, nesústredili sme sa a strácali sme puky. Druhú tretinu sme už odohrali lepšie, aj preto, že sme do hry zapojili všetkých piatich hráčov.

V tretej tretine sme to nevzdávali, boli sme trpezliví a nakoniec sa nám podarilo otočiť stav. Stále hovorím, že sila prichádza zo šatne, a som spokojný s tým, ako hráči zareagovali po prvej tretine. V Nitre sa hrá veľmi ťažko, takže som rád za tri body."

Prešov - Banská Bystrica 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 15. Rajnoha (Charbonneau, Šimun), 58. Nauš - 60. Ihnačák (Breton, Fossier). Rozhodovali: T. Orolin, Korba - Šoltés, Stanzel

vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Bespalov (Prešov) 10 min OT+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 903 divákov

Prešov: Bespalov (59. Petrík) - Bakala, Rajnoha, Růžička, F. Fekiač, Turan, D. Jendroľ, Lalík - Charbonneau, Čacho, Halama - Sýkora, Vas, Michnáč - Nauš, Zagrapan, Bača - Šimun, V. Fekiač, Klíma

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Brejčák, Boldižár, Crevier-Morin, Ďatelinka, Lopejský - Mistele, Ihnačák, Galbavý - Fossier, Berger, Šoltés - Vašaš, Bubela, Gabor - Výhonský, Sojka, Kabáč - K. Jendroľ

Spišská Nová Ves - Zvolen 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)

Góly: 31. Nieminen (Česánek, Petgrave), 41. Rapáč (Kuru, Nieminen), 58. Hamráček (Štrauch, Vartovník) - 6. Csányi (Roy, Marcinek), 22. Diakov (Puliš, Leskinen), 24. Csániy (Marcinek, Hain), 28. Krieger (Zuzin, Viedenský)

Rozhodovali: Kalina, Snášel ml. – Knižka, Crman

vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

1000 divákov

Spišská Nová Ves: Surák - Petgrave, Malina, Ouellet, Atwal, Romaňák, Ordzovenský, Česánek, Tomala – Nieminen, Kuru, Rapáč - Ščurko, Štrauch, Tyczynskí - Hamráček, Vartovník, Giľák - Novák, Džugan, Olejník

Zvolen: Rahm – Hain, Gubančok, Diakov, Kotvan, Hraško, Kubka, Roy - Zuzin, Viedenský, Jedlička - Leskiken, Puliš, Krieker - Ully, Mikúš, Saracino - Csányi, Marcinek, Török

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Spišskej Novej Vsi: "My sme začali prvú aj druhú tretinu zle, dostali sme rýchle góly. Mrzí najmä prehra v druhej tretine, ich hráčov sme si mohli lepšie pokryť. Aj keď sa nám podarilo zdramatizovať zápas a mali sme dostatok príležitostí, nedokázali sme získať potrebný gól aspoň na remízu."

Peter Oremus, tréner Zvolena: "K dnešnému zápasu môžem povedať, že tie tri body sú až šialené. Za stavu 4:0 mala byť naša hra organizovaná inak. Postupne sme pustili domácich do zápasu, nesmie sa to stávať a tento zápas si zajtra rozoberieme."

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan si drží víťaznú sériu, Košice predviedli perfektný obrat