Tipos extraliga: Spišiaci oslávia nový rok na tróne, Košice sa topia v biede

Gólová radosť Spišskej Novej Vsi
Fotogaléria (9)
Gólová radosť Spišskej Novej Vsi (Autor: TASR)
TASR|30. dec 2023 o 20:40

Pozrite si výsledky 31. kola Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Hokejisti Spišskej Novej Vsi vstúpia do roku 2024 v pozícii priebežného lídra Tipos extraligy.

Víťazstvom v sobotňajšom zápase na ľade Michaloviec 4:3 navýšili svoj náskok na čele tabuľky na sedem bodov. Spišiaci nadviazali na víťazstvo nad týmto súperom 7:4 zo štvrtkového zápasu.

Na rozdiel od predošlého vzájomného duelu sa hralo bez prehnaných emócií a rozhodcovia nesiahli k vyšším trestom. Už v prvej minúte videli diváci dva góly, keď najskôr Ališauskas poslal hostí do vedenia, no následne Heard vyrovnal.

Hostia strelili v druhej tretine tri presilovkové góly, ktorými otočili na konečných 3:4. Víťazný gól strelil Martin Bakoš. Na druhé miesto tabuľky sa po sobotňajších zápasoch posunuli hráči Popradu.

Tréneri Popradu nemali z rôznych dôvodov k dispozícii až 10 hráčov zvyčajnej zostavy, no napriek tomu dokázali ich zverenci druhýkrát v priebehu troch dní zdolať HKM Zvolen.

"Kamzíci" v domácom prostredí nadviazali na štvrtkové víťazstvo 4:1 zo Zvolena a tohto súpera opäť zdolali trojgólovým rozdielom.

Na výsledku 5:2 sa najvýraznejšou mierou podieľal útočník Andrew Calof s bilanciou 1+2. Úspešnú premiéru v drese Popradu absolvoval obranca Jake Cardwell, ktorý mal jednu asistenciu. Zvolenčania prehrali tri z uplynulých štyroch zápasov a do nového roka vstúpia zo šiestej priečky.

Hráči Banskej Bystrice sa revanšovali Liptovskému Mikulášu za štvrtkovú prehru 2:5 a pred domácimi divákmi ho zdolali 5:0. Na všetkých piatich góloch sa podieľal útočník Carter Turnbull s bilanciou 2 góly a 3 asistencie. Prvé čisté konto v sezóne zaznamenal brankár Filip Belányi.

Fotogaléria zo zápasu Michalovce - Spišská Nová Ves (Tipos extraliga, 31. kolo)

Nováčik súťaže HC 19 Humenné zakončil najúspešnejší rok v histórii humenského hokeja víťazstvom na ľade majstra.

Hráči HC Košice viedli v 1. tretine 2:0, no Humenné v 2. tretine otočilo na 2:4. Košičania síce dokázali vyrovnať, no Lukáš Lačný premiérovým gólom v sezóne rozhodol o víťazstve Humenného.

Do zostavy "oceliarov" sa po zranení vrátil obranca Cooper Zech, pre ktorého to bol prvý zápas od 19. novembra. Tohtosezónny extraligový debut absolvoval v drese Humenného skúsený obranca Ján Ťavoda, ktorý prišiel na výpomoc z Prešova.

Hráči Slovana Bratislava dosiahli druhýkrát v sezóne tri víťazstvá po sebe. Na domáce triumfy nad Novými Zámkami a Nitrou (zhodne 2:0) nadviazali pod Zoborom, keď domácich "corgoňov" zdolali 3:2 po samostatných nájazdoch.

Domáci mali pritom zápas sľubne rozohratý, keď viedli 2:0, no hostia dvomi gólmi, ktoré delilo 72 sekúnd v druhej tretine vyrovnali.

V samostatných nájazdoch skórovali Samuel Takáč a Brett Findlay. "Belasí" zdolali "corgoňov" tretíkrát z piatich vzájomných stretnutí v prebiehajúcej sezóne a dotiahli sa na deviaty Liptovský Mikuláš na rozdiel dvoch bodov, Nitra je naďalej siedma.

Hokejisti Nových Zámkov zakončili rok 2023 tromi prehrami po sebe. Dukle Trenčín podľahli na jej ľade 1:4, čím sa zopakoval víťaz aj výsledok zo štvrtkového duelu. Novozámčania sú na predposlednom 11. mieste, na posledné Humenné majú už iba 5-bodový náskok.

Tipos extraliga - 31. kolo:


Michalovce - Spišská Nová Ves 3:4 (2:1, 1:3, 0:0)

Góly: 1. Heard (Zabusovs, Cibák), 7. Heard (Daugavinš, Cibák), 22. Acolatse (Daugavinš) - 1. Ališauskas (Burgess, Kerbashian), 21. Myklucha (Burgess, Archambault), 27. Myklucha (Archambault, Burgess), 32. Bakoš (Kerbashian, Džugan).

Poprad – Zvolen 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly: 18. Paločko (Brincko), 27. Peresunko (Cardwell, Calof), 35. Coulter (Peresunko, Calof), 48. Calof (Paločko), 57. Dmowski (Betker) – 11. Mucha (Rauhauser, Kubka), 31. Bondra (Langkow, Hecl)

Banská Bystrica – Liptovský Mikuláš 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 8. Wilkins (Hora, Turnbull), 21. Turnbull (Bačík, Šenkeřík), 24. Bíreš (Turnbull, Wilkins), 34. Vela (Turnbull, Wilkins), 53. Turnbull (Wilkins, Vela)

Košice - Humenné 4:6 (2:0, 2:4, 0:1)

Góly: 1. Jääskeläinen (Fejes, Šedivý), 14. Šimun (Zech, Janus), 38. Berger (Pollock, Breton), 40. Ferenc (Jääskeläinen) - 29. Handlovský (Borov), 30. Meliško (Lapšanský, Kuru), 32. Ragan (Thomka), 34. Lapšanský (Novický), 49. Lačný, 59. Vaško (Kuru, Chalupa)

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 2:3 pp a sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 3. Čederle (Vitáloš, Okoličány), 23. Bajtek (Stacha, Slovák) – 26. Ahnelöv (Poirier), 27. Žitný (Sersen), rozhodujúci sam. nájazd: Takáč

Dukla Trenčín - Nové Zámky 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 14. Nemčík (Petráš, Sloboda), 17. Sloboda (Petráš), 42. Ahl (Immo, Pietroniro), 42. Petráš (Pietroniro, Immo) – Prokeš (Števuliak, Stupka)

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: Spišiaci oslávia nový rok na tróne, Košice sa topia v biede