Dostala sa rýchlo do vedenia, no potom prebral taktovku súper. Osemnástka prehrala v generálke

Slovensko - USA.
Slovensko - USA. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
TASR|4. aug 2024 o 09:00

Účinkovanie na turnaji začnú v pondelok proti Švédom.

Prípravný zápas do 18 rokov

Slovensko – USA 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Góly SR: 3. Zubek (Chovan, Tomík), 28. Chrenko (Chovan).

Slovensko: Brezáni (30. Henriquez) – Lisý, Čapoš, Zubek, Goljer, Tkáč, Tomaškovič, Raška, Rusznyák – Tomík, Saloň, Straka – Nemec, Chrenko, Kazda – Svrček, Chovan, Murin – Tomka, Kalis, Morávek – Mišiak. Tréner Martin Dendis.

EDMONTON. Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v záverečnom prípravnom zápase pred Hlinka Gretzky Cupom v kanadskom Edmontone.

Mužstvo hlavného trénera Martina Dendisa nestačilo na amerických rovesníkov, ktorým podľahlo 2:5.

Účinkovanie na turnaji začnú v pondelok 5. augusta o 20.00 SELČ proti Švédom. Druhý duel absolvujú 7. augusta o 3.30 SELČ proti domácim Kanaďanom a na tretí nastúpia 8. augusta o 1.30 SELČ proti Švajčiarom.

Slovenskí reprezentanti potrebovali na strelenie gólu iba necelé tri minúty, keď využil presilovku obranca Patryk Zubek, ale napriek tomu sa prvá tretina skončila nerozhodným výsledkom 1:1.

V dueli poznačenom mnohými vylúčeniami na oboch stranách bola rozhodujúca druhá časť.

Zatiaľ čo Slováci sa v nej presadili iba raz v 28. minúte vďaka Tomášovi Chrenkovi, súper skóroval až trikrát.

V tretej tretine si Američania postrážili vedenie a v závere duelu pridali piaty gól do prázdnej bránky.

Slováci odohrali v príprave pred turnajom štyri zápasy. V Piešťanoch dvakrát zdolali Ukrajincov jednoznačne 13:1 a 15:1.

V dejisku podujatia v Edmontone podľahli Kanaďanom (1:10) a aj Američanom. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Hlas po zápase

Martin Dendis, hlavný tréner SR 18: "Dnešný zápas sa hral vo vysokom tempe, bol plný emócií a oba tímy si na ľade nič nedarovali. Pre náš tím je to krok správnym smerom. Päť minút pred koncom zápasu za stavu 2:4 sme vyskúšali vabank v hre bez brankára vo formáte šiestich proti piatim. Boli sme blízko zníženia na 3:4, no napokon sa súperovi podarilo skórovať do prázdnej bránky.

Napriek prehre to bol pre nás krok vpred správnym smerom. Chlapcov musím pochváliť za to, ako bez rešpektu nastúpili do zápasu, ako súťažili, keď sa hra pritvrdila a takisto bolo vidno posun v systémových veciach. Proti úradujúcemu vicemajstrovi sveta sme ukázali, že vieme hrať s každým.

Máme pred sebou veľa práce na všetkých aspektoch našej hry, krok po kroku sa chceme stále zlepšovať. Teraz musíme zregenerovať a pripraviť sa na prvý zápas na turnaji proti Švédsku."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dostala sa rýchlo do vedenia, no potom prebral taktovku súper. Osemnástka prehrala v generálke