Slovákom generálka na Hlinka Gretzky Cup nevyšla. Od USA schytali debakel

Slovensko nestačilo v príprave na Hlinka Gretzky Cup Američanom.
Slovensko nestačilo v príprave na Hlinka Gretzky Cup Američanom. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|29. júl 2022 o 21:47 (aktualizované 30. júl 2022 o 07:10)

USA U18 - Slovensko U18 8:0 (2:0, 2:0, 4:0)

Góly: 2. Whitelaw (Strathman), 13. Brown (Erdman), 22. Sharp (Lacroix), 35. Adams (Louis), 44. Brown (McCarthy, Connor), 47. Terrance (Strathmann, Musty), 48. Whitelaw (Strathmann), 55. Sharp

Vylúčení: 8:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0

zostava SR 18: Urban (41. Slávik) - J. Chromiak, Baran, Eperješi, Pišoja, Barcík, Petras, Beluško, Ďurina – Cedzo, Pobežal, Císar – Molnár, Jenčko, Kukumberg – Pekarčík, Dej, Sisík – Maruna, Párička, Kurila – Rohaľ, Stahoň

RED DEER. Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v generálke na turnaj Hlinka Gretzky Cup s rovesníkmi z USA 0:8.

V závere stretnutia nevyužil príležitosť na čestný zásah Daniel Jenčko, ktorý nepremenil nariadené trestné strieľanie.

Úvodný zápas na prestížnom podujatí čaká Slovákov v pondelok. Zverenci trénera Tibora Tartaľa vyzvú Švédov od 19.00 h.

Hlas po zápase:

Tibor Tartaľ, hlavný tréner SR 18: "Výsledok nie je pozitívny rovnako ako skutočnosť, že sme nestrelili gól. Napriek vysokej prehre musím zdôrazniť, že štyridsať minút sme robili dobre rôzne detaily a malé aspekty hry. Bol to hokej, ktorým sa chceme prezentovať.

Bohužiaľ, neboli sme efektívni vo chvíľach, keď sa lámal zápas. Dvakrát sme inkasovali na začiatku tretiny, konkrétne prvej i druhej, čo nám skomplikovalo možnosť strhnúť duel na našu stranu. Po druhej tretine sme vystriedali Urbana v bránke za Slávika.

Chceme mať pripravených oboch brankárov na hlavný turnaj. Kľúčové bude taktiež doladiť hru v početnej prevahe. Presilovky môžu byť rozhodujúce aj v úvodnom súboji proti Švédom. Očakávame ešte náročnejší zápas. Musíme byť maximálne koncentrovaní a využiť všetky príležitosti a šance, ktoré si vypracujeme."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovákom generálka na Hlinka Gretzky Cup nevyšla. Od USA schytali debakel