Slováci sa nadrú na každý gól, po prvej výhre si trúfajú aj na USA

Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu na Hlinka Gretzky Cupe 2022.
Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu na Hlinka Gretzky Cupe 2022. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
SITA|4. aug 2022 o 09:50

Reakcie na prvú výhru Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe 2022.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zaznamenali v treťom zápase prvé víťazstvo na Hlinka Gretzky Cupe 2022.

V kanadskom Red Deere zdolali Švajčiarov 3:2 po predĺžení a v piatok (21.30 h SELČ) si zahrajú o konečné piate miesto na turnaji proti Američanom.

Dva góly obhajcov strieborných medailí strelil útočník Adam Cedzo, ktorý v 35. minúte vyrovnal stav duelu na 2:2 a v 62. minúte rozhodol o triumfe Slovákov. Okrem neho strelil z jeho krajanov gól aj Daniel Alexander Jenčko.

"Bol to veľmi ťažký zápas, hrali sme dvakrát v priebehu 20 hodín. V prvej tretine to bolo vidieť, kým sme sa dostali do zápasu. Je veľmi dôležité, že sme ho zvládli. Švajčiari mali deň voľna, my sme sa emočne vypli v zápase proti Kanaďanom.

Bolo cítiť, že nám v úvode chýbali sily. Aj dnes sme videli, že rozhodujúca je efektivita. Mohli sme rozhodnúť duel už v prvej tretine, ale nedali sme góly z čistých šancí. To bude kľúč k úspechu v zápase proti Američanom," uviedol tréner slovenskej osemnástky Tibor Tartaľ vo videu pre SZĽH.

"Nehrali sme najlepšie, ale zvíťazili sme a to sa cení. Samozrejme, bola tam únava z predošlých troch zápasov za tri dni. Bolo to náročné, ale som rád, že sme to zvládli. Švajčiari boli nepríjemní v tom, že hrali tvrdo a poctivo v obrane.

My sme sa nedokázali presadiť, boli rýchlejší na puku a vyhrávali súboje. Zatiaľ nám chýba efektivita, ktorá rozhoduje zápasy, takže musíme sa v tom zlepšiť.

Veríme, že sa nám to proti Američanom podarí. Naším cieľom je zvíťaziť, dáme do toho všetko a chceme byť piati," vyhlásil Ondrej Molnár.

Cedzo verí, že Slováci sa poučili z vysokej prehry proti Američanom z prípravného duelu pred turnajom a tentoraz ich zdolajú:

"Predošlý zápas proti Kanade bol veľmi náročný najmä fyzicky. Určite sme to cítili, ale snažili sme sa to zlomiť, uľahčovať si to a nerobiť komplikované veci. Snažíme sa zlepšiť efektivitu čo najviac. Veľmi sa nadrieme na všetky góly.

Treba len naďalej chodiť pred súperovu bránku a dúfať, že to tam padne. Myslím si, že za tieto tri zápasy sme získali nejaké skúsenosti a verím, že proti Američanom podáme čo najlepší výkon. Budeme bojovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sa nadrú na každý gól, po prvej výhre si trúfajú aj na USA