Nové Zámky po triumfe nad Slovanom vynuloval ich bývalý brankár, prestrelka pre Poprad

Andrej Kudrna a brankár Jason Grande v zápase HKM Zvolen - HC Mikron Nové Zámky v 13. kole Tipos extraligy.
Andrej Kudrna a brankár Jason Grande v zápase HKM Zvolen - HC Mikron Nové Zámky v 13. kole Tipos extraligy. (Autor: TASR)
TASR|22. okt 2024 o 21:46

Pozrite si súhrn výsledkov 13. kola Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Hokejisti HK Spišská Nová Ves majú na čele tabuľky Tipos extraligy naďalej štvorbodový náskok. Udržali si ho vďaka víťazstvu na ľade Dukly Trenčín 4:2 v utorňajšom zápase 13. kola.

"Vojaci" pritom po prvej tretine viedli 2:0 po presilovkových góloch Seana Joslinga a nádejný stav držali do 45. minúty.

V nej obranca Adam Žiak odštartoval obrat hostí, ktorý po vyrovnávajúcom góle najlepšieho strelca (14 gólov) a najproduktívnejšieho hráča súťaže (22 bodov) Zacka Andrusiaka dokonal víťazným gólom Stephen Harper v 59. minúte.

Spišiaci zvíťazili v treťom zápase za sebou a celkovo v jedenástom z uplynulých dvanástich.

Košice si upevnili druhé miesto

Aj hráči Popradu dosiahli tretie víťazstvo po sebe, keď na domácom ľade zdolali Liptovský Mikuláš 7:4.

Hostia prehrali prvýkrát po dvoch víťazstvách a naďalej sú bodovo vyrovnaní s Trenčínom a Novými Zámkami na chvoste tabuľky. "Kamzíci" poskočili v tabuľke o dve priečky na 5. miesto.

Hokejisti Banskej Bystrice prehrali druhý zápas za sebou, keď po neúspechu v Spišskej Novej Vsi (1:5) podľahli doma Košiciam 1:4. Tie si upevnili priebežnú druhú priečku v tabuľke.

Domáci išli do vedenia gólom košického rodáka Romana Faitha v presilovke, no viackrát už Dominika Riečického neprekonali.

"Oceliari" otočili vývoj duelu vďaka prvým gólom v sezóne Mareka Bartánusa a Patrika Rogoňa, dvakrát sa v presilovke presadil Filip Krivošík.

Viedenský s prvým gólom v sezóne

Hráči HKM Zvolen zvíťazili nad HC Mikron Nové Zámky 3:0. V tabuľke poskočili z priebežného deviateho miesta na ôsme, na ktorom majú 17 bodov.

Novozámčania nenadviazali na nedeľňajšie víťazstvo nad Slovanom Bratislava 2:0 a s deviatimi bodmi sú naďalej na poslednom 12. mieste o skóre za Trenčínom a Liptovským Mikulášom.

Diváci čakali na gól do polovice zápasu, keď sa v presilovke presadil Peter Zuzin. Hostia držali nádej na bodový zisk do 57. minúty, v ktorej Tyler Sheehy prestrelil brankára hostí.

Na konečných 3:0 uzavrel krátko na to Marek Viedenský, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne.

Brankár Pavel Kantor dosiahol prvé čisté konto (a štvrté v slovenskej extralige) vo zvolenskom drese proti tímu, v ktorom pôsobil v uplynulých dvoch sezónach.

Dva zápasy sa už predohrali

V utorok boli na programe 13. kola iba štyri zápasy. Zostávajúce dva predohrali v uplynulom týždni. Majster z Nitry nezaváhal na ľade nováčika súťaže Žiliny, ktorú zdolal 4:3.

Dvomi gólmi sa prezentoval Samuel Buček. Hráči michalovskej Dukly potvrdili, že to na Slovan vedia a na domácom ľade ho zdolali 5:1. Bilanciou 2+1 k tomu pomohol kapitán Kaspars Daugavinš.

Zápas nedohral strelec jediného gólu hostí Liam Pecararo, ktorý dostal za faul i následnú potýčku vyšší trest a celkovo 56 trestných minút.

Tipos extraliga - 13. kolo:


Poprad - Liptovský Mikuláš 7:4 (3:0, 2:3, 2:1)

Góly: 2. Šiška (Giľák, Nauš), 8. Török (Kundrik, Romančík), 9. Cracknell (Nauš), 34. Calof (Bourque, Cracknell), 37. Centazzo (Kotvan, Murphy), 58. Calof (Murphy, Bourque), 59. Török (Murphy, Kotvan) - 22. Gerlach (Quince, Ullman), 23. Quince (Hraško, Ranford), 39. Lalík (Chmielewski, Foote), 55. Ranford (Ullman, Réway)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Banská Bystrica - Košice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 9. Faith (Boucher, Wedman) - 11. Bartánus (Repčík, Bartoš), 24. Rogoň (Havrila), 30. Krivošík (Jääskeläinen), 57. Krivošík (Mikúš, Jääskeläinen)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Trenčín - Spišská Nová Ves 2:4 (0:0, 2:0, 0:4)

Góly: 24. Josling (Stapley), 32. Josling (Stapley, Cardwell) - 45. Žiak (Drábek), 53. Andrusiak (Hannoun, Žiak), 59. Harper (Drábek), 60. Ford (Rapáč, Harper)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Zvolen - Nové Zámky 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 30. Zuzin (Oligny, Viedenský), 57. Sheehy (Bracco, Halbert), 58. Viedenský (Zuzin)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Tabuľka: Tipos extraliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nové Zámky po triumfe nad Slovanom vynuloval ich bývalý brankár, prestrelka pre Poprad