Ramsayho hnevala jedna vec, Studeničov odchod bol pre neho šok

Zľava Michal Ivan, úspešný strelec Miloš Kelemen a Libor Hudáček sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026.
Zľava Michal Ivan, úspešný strelec Miloš Kelemen a Libor Hudáček sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026. (Autor: TASR)
Samuel Grega|29. aug 2024 o 22:05

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay si chválil tvrdú hru Kristiána Pospíšila.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovenska vyhrali v prvom zápase v olympijskej kvalifikácii na ZOH 2026 nad Rakúskom 2:1.

Tréner Craig Ramsay bol s výkonom spokojný, ale prezradil, čo ho trochu mrzí: "Keď sa snažíme hľadať niečo navyše a pritom môžeme hrať jednoducho."

Vyjadril sa aj k situácii Mariána Studeniča, ktorý ešte pred zápasom opustil tím.

Ako hodnotíte výkon tímu v zápase proti Rakúsku?

Náš výkon bol celkom dobrý. Hrali sme silno, tvrdo. Bojovali sme a nevyužili sme veľa dobrých šancí. Ich brankár bol brilantný, hlavne zo začiatku, a dlho ich držal na stave 0:0. Potom sme konečne dali gól po dobrej hernej situácii, ktorú pripravil Martin Pospíšil.

Čo hovoríte na druhý gól, ktorý strelil Miloš Kelemen?

Stále mu hovorím, aby strieľal. Vystrelil z ťažkého uhla a išlo to dnu. Je úžasne, že keď často strieľate puk, môže to ísť dnu alebo môže prísť šanca na dorážku. Potom sme už začali príliš kombinovať, hľadali sme perfektné prihrávky, kreatívne riešenia.

Výraznú rolu v zápase mal Kristián Pospíšil, ktorý sa vrátil do reprezentácie. Pripísal si asistenciu, ale bol aj dvakrát vylúčený.

Z môjho pohľadu hral veľmi dobre. A k tomu vylúčeniu, len mu asi poviem, nech to nerobí, pretože sa ledva dotkol toho hráča. Keďže ho poznajú, pozerajú sa na neho a riešia čokoľvek, čo spraví. Vylúčili ho potom aj druhýkrát a aj keď som nevidel záznam, som si istý, že nespravil nič. Len odkorčuľoval preč.

Avšak sú si vedomí jeho hry a robia všetko preto, aby už spočiatku zastavili niečo, čo do hry nepatrí, čo je vlastne ich práca. Takže rozhodcov neobviňujem. Myslím si, že Kristián so svojím časom na ľade naložil dobre.

Dali sme ho do hry aj v poslednej minúte pri rakúskej hre bez brankára, chceli sme mu dať tú príležitosť. Vcelku mám pocit, že Kristián hral veľmi dobre.

Martin Gernát a Kristián Pospíšil sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026.
Martin Gernát a Kristián Pospíšil sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Rakúsko v skupine D v kvalifikácii na ZOH 2026. (Autor: TASR)

Ako hodnotíte výkon brankára Samuela Hlavaja?

Samuel bol celkom dobrý. Rakúsku sa darilo strieľať na bránu a cloniť brankárovi a on to zvládal. Párkrát hral s pukom, možno trošku viac, ako by sa nám páčilo. Niekedy ani naši hráči neboli pripravení na jeho pasy. Varovali sme ich, že Hlavaj je v bráne, musia sa rýchlo vracať a očakávať puk. Pomáha to, keď rýchlo rozohrá hru, ale nechceme toho príliš veľa.

Rovnako ako na majstrovstvách sveta, opäť sa nedarilo presilovkám. Aj napriek solídnemu tlaku Slovensko nevyužilo štyri z nich.

Myslím si, že presilovky nám vytvorili viaceré skvelé šance. Ja ten prvý gól rátam ako presilovkový, keďže ich piaty hráč sa ešte nestihol vrátiť do pásma. Je mi jedno, že oficiálne to nie je gól z početnej výhody.

Musíme pokračovať v tom, čo robíme. Vytvorili sme si veľa dobrých šancí a ťažko sa verí, že stále sme ich nedokázali premieňať a nešlo to dnu. Musíme to stále robiť, hrať jednoducho. Jedna vec ma hnevá - keď sa snažíme hľadať niečo navyše a pritom môžeme hrať jednoducho. Tie najlepšie presilovky robia najprv jednoduché veci a potom neskôr tvoria viac. Musíme posúvať puk, dostavať hráčov do pozícii a potom strieľať a potom to pôjde dnu.

Z tímu ešte pred zápasom odišiel Marián Studenič, ktorý nebol spokojný so svojou rolou. Čo na to hovoríte?

Dnes mal byť pripravený nastúpiť ako trinásty útočník. Rozhodol sa, že sa mu nepáči jeho rola. Na konci dňa, bolo to na ňom. Je to prekvapenie a šok, ale poradili sme si s tým veľmi dobre.

Miloš Roman ho zastúpil. Nedával som mu veľký priestor hrať. Nie som zvyknutý na to, že mám 13 útočníkov. Robil dobrú prácu, keď sme ho povolali. Z môjho pohľadu si viedol veľmi dobre. Má skvelý prístup. Keď mal šancu hrať, bol nadšený.

Ja vždy hovorím, že budujeme tím, nie je to o jednej osobe. Nie jeden človek robí rozdiely, ale všetci spolu. Tak sa vyhráva.

Tabuľka skupiny D - kvalifikácia na ZOH 2026

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Hokejová kvalifikácia na ZOH 2026»Ramsayho hnevala jedna vec, Studeničov odchod bol pre neho šok