Odkiaľ prišiel, kde sa vzal? divil sa Ramsay. Glosár oslávil víťazstvo kotrmelcom

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko.
Fotogaléria (16)
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko. (Autor: TASR)
Adam Valentín|8. feb 2024 o 00:42

Slováci zdolali Nemcov 5:2. Brankárom, aj strelcom víťazného gólu lomcovali emócie.

ZVOLEN. Keď mu masér v Michalovciach pred dvoma týždňami oznamoval, že je v nominácii slovenskej reprezentácie na dva prípravné zápasy proti Nemecku, začudovane sa na neho pozeral. O čom to ten chlap hovorí?

Vladimír Glosár ešte chvíľu váhal, či si z neho neuťahujú. Až keď mu po tréningu zavolal reprezentačný tréner brankárov Ján Lašák a potvrdil novinku, uveril a potešil sa.

Pozitívne emócie ním lomcovali aj po premiére v reprezentačnom drese. Dobrým výkonom prispel k výhre 5:2.

"Bol to môj prvý štart, takže som sa ho snažil najmä užiť. Ďakujem chlapcom že zabojovali a otočili sme skóre. Na prvý zákrok som si chvíľu počkal, ale ako pribúdali minúty, tak mi aj rástlo sebavedomie," vysvetľoval 25-ročný brankár, ktorý odchytal v kariére iba 9 zápasov v najvyššej súťaži (všetky v aktuálnej sezóne) a pendluje medzi Michalovcami a Trebišovom, kde chytá zápasy v SHL.

"Popravde som sa tak sústredil, že si zápas ani poriadne nepamätám. Asi si budem musieť pustiť záznam, aby som to precítil. Sústredil som sa na seba, na výkon, aby som pomohol chlapcom," vravel Glosár, ktorý po zápase oslavoval víťazstvo s fanúšikmi a na ľade predviedol aj kotrmelec.

"Po druhom inkasovanom góle si našiel dva ťažké puky a dodal nám nádej, že dokážeme skóre otočiť. Bol veľmi stabilný, na to aký je vysoký, tak bol veľmi rýchly v bránkovisku. Jeho výkon ma príjemne prekvapil,“ chválil brankára asistent trénera Peter Frühauf.

Na výkon brankára Vladimíra Glosára sa pýtali aj v pozápasovom hodnotení na JOJ šport trénera Craiga Ramsayho. "Priznám sa, ani neviem, kde sa vzal a odkiaľ prišiel, ale bol naozaj dobrý. Dodal svojimi zákrokmi mužstvu sebavedomie," vravel Kanaďan.

Fotogaléria z prípravného zápasu Slovensko - Nemecko vo Zvolene (streda)

Slováci s Nemcami prehrávali v tretej tretine 0:2, ale troma gólmi za osem minút dostali do varu aj zvolenské publikum. Do hľadiska prišlo vyše štyritisíc divákov, ktorí vytvorili žičlivú atmosféru.

Víťazný gól strelil Andrej Kukuča. Proti Nemcom ani nemal pôvodne hrať, v zostave nahradil deň pred zápasom zraneného Samuela Bučeka. 

"Všetko sa zomlelo veľmi rýchlo. Vo štvrtok po tréningu mi oznámili, že som nominovaný. Samozrejme som sa veľmi potešil. Hralo sa mi super, vždy sa teším do reprezentácie, diváci nás povzbudzovali.

Z premiérového gólu mám skvelý pocit. Keď som získal puk, tak som nad ničím nerozmýšľal, videl som len bránku, bol som v dobrej pozícii, tak som len vystrelil," hovoril novinárom popradský útočník.

Vo Zvolene sa vo štvrtok od 18.00 hrá odveta. Naživo ju opäť odvysiela JOJ Šport. V bránke Slovenska dostane šancu tentoraz Samuel Hlavaj.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Odkiaľ prišiel, kde sa vzal? divil sa Ramsay. Glosár oslávil víťazstvo kotrmelcom