Ramsay odsúdil likvidačný faul kapitána Nemcov: Nešťastné, sklamalo ma to

Tréner slovenskej hokejovej  reprezentácie Craig Ramsay a asistent Andrej Podkonický.
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a asistent Andrej Podkonický. (Autor: TASR - Roman Hanc)
Patrik Fotta|9. feb 2023 o 23:50

Tréner Slovenska hodnotí zápasy s Nemeckom.

Hoci ho trápia zhoršujúce sa bolesti chrbtice, tréner CRAIG RAMSAY na lavičke slovenskej reprezentácie burcoval svojich zverencov v prípravných zápasoch proti Nemecku.

Po stretnutí v Košiciach prišiel medzi novinárov, aj napriek dvom prehrám, v dobrej nálade. Páčili sa mu výkony debutantov, zhodnotil celkový dojem z mladého tímu a vyjadril sa aj k nebezpečnému faulu na útočníka Maroša Jedličku.

Ako ste boli spokojný s výkonmi tímu v zápasoch proti nemeckým reprezentantom?

Ich obrana nám robila veľké problémy. Nedokázali sme dostatočne odstaviť ich hráča s pukom, čo im dávalo veľké sebavedomie. Často dokázali poľahky prejsť cez jedného i dvoch našich brániacich hráčov a dostávali sa do prečíslení.

Po prvej tretine sa nám to podarilo zlepšiť a dávali sme si na to pozor. Zvýšili sme náš tlak a začali sme hrať lepšie. Hrali sme rýchlo a vytvárali sme si šance. Pôsobili sme celkovo lepším dojmom ako v stretnutí v Michalovciach.

Slovenský útočník Viliam Čacho oslavuje svoj gól v prípravnom zápase proti Nemecku.
Slovenský útočník Viliam Čacho oslavuje svoj gól v prípravnom zápase proti Nemecku. (Autor: TASR)

Hralo sa vo vysokom nasadení, no niektorí hráči sa príliš nedostávali do hry, pretože sme hrali viacero presiloviek a oslabení.

V tretej tretine sme začali útočiť iba s jedným hráčom a to nikdy nevyjde. Vravel som chlapcom, aby sa viac zapájali do útočenia a pomáhali si navzájom.

Niektorí chceli streliť gól sami a stať sa hrdinami, ale nepodarilo sa im to. Tečovaný gól na 3:1 pre Nemcov nás pochoval. Po ňom sme hrali nesúrodo.

Viliam Čacho strelil štvrtý gól v siedmom zápase za reprezentáciu. Pýta si svojimi výkonmi miesto v záverečnej nominácii na MS?

Je jeden z chlapcov, ktorých dlhodobo sledujeme. Vždy, keď k nám príde, predvedie sa vo výbornom svetle a pravidelne skóruje. Je to skvelé, že sa mu tak darí.

Chce hrať a je veľmi zaujímavý, pretože ho dokážete použiť vo viacerých herných situáciách. Má veľkú odvahu a skvelé sebavedomie. Som z neho nadšený.

V závere došlo k zákernému faulu kapitána Nemcov Tobiasa Edera na Maroša Jedličku. Váš asistent Andrej Podkonický to označil za likvidačný zákrok. Ako ste túto situáciu videli z lavičky?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ramsay odsúdil likvidačný faul kapitána Nemcov: Nešťastné, sklamalo ma to