Ramsay so Šatanom chválili talentovaného mladíka: Hral extrémne dobre

Craig Ramsay.
Craig Ramsay. (Autor: TASR/SZĽH)
Patrik Fotta|14. nov 2021 o 18:50

Patril k najlepším hráčom, vraví Šatan.

KREFELD/BRATISLAVA. "Na turnaji sme zanechali dobrý dojem, hoci duel s Nemcami nám nevyšiel podľa našich predstáv," povedal kapitán slovenskej reprezentácie Peter Čerešňák pre web hokeyslovakia.sk.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa s Nemeckým pohárom rozlúčili prehrou 1:4 s domácim výberom a na turnaji obsadili druhé miesto.

"Mladí aj starší hráči predvádzali skvelé výkony. Objavili sme nových strelcov aj nahrávačov, takže tréneri môžu byť spokojní," zhodnotil s úsmevom Čerešňák.

Jediným slovenským strelcom v súboji o celkové prvenstvo na turnaji proti Nemcom bol útočník Samuel Buček.

Rodák z Nitry dokázal využiť ojedinelé zaváhanie Nemcov v obrane. Zužitkoval svoju rýchlosť a dravosť. Dostal sa až pred brankára Dustina Strahlmeiera a vystrelil švihom na lapačku. Tou dokázal nemecký gólman len mierne zmeniť smer, no puk aj tak skončil v bráne.

"Ušiel nám začiatok zápasu, a to rozhodlo. Inkasovali sme gól hneď z prvej strely po pár sekundách. Neboli sme dobre pripravení," skonštatoval Buček.

Nemci následne pridali aj druhý gól a mohli spokojne brániť svoj náskok. Potvrdili, že ich defenzívna hra patrí medzi najlepšie na svete.

"Klasicky to zabetónovali, ako je o nich známe. Po druhom góle sa stiahli a čakali na brejky. Škoda, že mi nepadol ešte nejaký gól, aby sme to viac zdramatizovali," povedal Buček.

Premiéru v reprezentačnom A-tíme si odbil aj brankár Filip Belányi. Odchovanec banskobystrického hokeja si svoj debut predstavoval zrejme inak ako inkasovaním gólu hneď z prvej strely na bránu.

"Úvod mi nevyšiel. Snažil som sa to hodiť za hlavu a pomôcť chlapcom vo zvyšku zápasu. Premiéru som si užíval. Škoda, že to nedopadlo lepšie," povzdychol si Belányi.

Ramsayho potešili aj Takáč s Krištofom

Aj napriek prehre s Nemeckom bol tréner Craig Ramsay s predvedenými výkonmi svojich zverencov spokojný.

"Som veľmi hrdý na chlapcov. Hrali tvrdo a bojovali do poslednej minúty. Snažili sme sa ich varovať, že Nemci začnú na domácom ľade zostra. Vedeli sme, že budú hrať agresívne a rýchly gól ich ešte viac nabudil," zhodnotil Ramsay nevydarený úvod zápasu s Nemeckom.

Podľa skúseného trénera nezareagovali hráči na nepriaznivý vývoj najideálnejšie, keď sa až príliš snažili vyrovnať sa Nemcom v agresivite a rýchlosti.

"Obraz našej hry sa zlepšil až v druhej tretine. Je však veľmi náročné vrátiť sa späť do zápasu, v ktorom si tak kvalitný tím vypracuje veľmi rýchlo náskok," uviedol Ramsay.

Viacerí hráči mali možnosť ukázať sa a svojimi výkonmi presvedčiť trénerov, aby zvážili ich prípadnú nomináciu na blížiacu sa olympiádu v Pekingu.

"Boli sme veľmi milo prekvapení, ako sa chopil príležitosti mladý Filip Mešár, ktorý je vekom ešte stále chlapcom. Myslím si, že hral extrémne dobre," uviedol Ramsay, ktorý vyzdvihol aj ďalších hráčov.

"Páčil sa mi aj Takáč a Krištof. Čerešňák potvrdil, čo sme od neho očakávali. Ešte si to zanalyzujeme na videu, ale viacerí mladíci hrali vynikajúco. Prvé dva zápasy podali excelentné výkony," zhodnotil Ramsay.

Šatan: Viacerí hráči zamotali trénerom hlavy

Na nasledujúci turnaj vo Švajčiarsku by chceli tréneri opäť povolať hráčov, ktorí toho v reprezentácii veľa neodohrali.

"Všetko bude záležať od toho, kto bude v tom čase dostupný a či nám neskrížia plány zranenia. Niektorých mladých chlapcov budeme určite chcieť vidieť znova. Príležitosť ale dostanú aj skúsenejší hráči," povedal Ramsay.

Počínanie Slovákov na Nemeckom pohári hodnotil pozitívne aj generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

"Z turnaja si vieme zobrať veľa pozitívnych vecí. Viacero hráčov zaznamenalo svoj prvý gól v národnom tíme. Poniektorých budeme určite chcieť ešte vidieť na turnaji vo Švajčiarsku. Veľa chlapcov nás príjemne prekvapilo a zamotalo trénerom hlavy aj smerom k olympiáde," uviedol Šatan.

Aj bývalý reprezentačný kanonier pochválil 17-ročný slovenský talent z Popradu.

"Mešár rozhodne nesklamal. V prvom zápase mal asi päť striel a bol veľmi aktívny. Na to, že tu zažil premiéru v A-tíme patril k našim najlepším hráčom. Myslím si, že pre neho to bol jednoznačne krok vpred v jeho kariére," uviedol Šatan.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ramsay so Šatanom chválili talentovaného mladíka: Hral extrémne dobre