Šatan o hráčoch z KHL: Téma dozreje, v apríli budeme musieť rozhodnúť

Prezident SZĽH Miroslav Šatan.
Fotogaléria (12)
Prezident SZĽH Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
TASR|8. feb 2024 o 23:22

Najproduktívnejší hráč Tipos extraligy sa mal stať prvým hráčom, ktorý nastúpi na zápas po tom, čo v predošlej sezóne pôsobil krátko v ruskom Nižnekamsku.

ZVOLEN. Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou vydarený dvojzápas vo Zvolene. Mužstvo Craiga Ramsayho zvládlo obe previerky proti Nemecku, keď na stredajšiu výhru 5:2 nadviazalo štvrtkovým víťazstvom 4:3 po predĺžení.

Prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslava Šatana potešil prístup piatich debutantov, ako aj celkový prejav tímov v oboch dueloch.

"My sa tešíme, že tu bolo veľa hráčov, ktorí obliekli prvýkrát reprezentačný dres. Niektorí dali svoj prvý gól, to sú pozitívne veci.

K tomu plný dom vo Zvolene, kde sme dlho neboli. Samozrejme, víťazstvá potešia. Boli to vydarené dva dni a myslím si, že chlapci aj tréneri pôjdu domov spokojní," uviedol Šatan po druhom vystúpení Slovákov pod Pustým hradom.

Nemecká hradba zrútená

Mladý slovenský výber dokázal vo viacerých úsekoch oboch stretnutí prevyšovať Nemcov, pričom o góly sa zaslúžilo deväť rôznych strelcov.

"Vo včerajšom zápase sa nemecká hradba zrútila až v tretej tretine. Mali sme veľa šancí, boli sme aktívni a gólov mohlo byť aj viac.

Som však rád, že včera aj dnes sme nejaké dali a rovnomerne sa to rozložilo," povedal šéf slovenského hokeja, ktorého potešili aj piati nováčikovia, ktorí sa ihneď zžili s hernou filozofiou mužstva:

Fotogaléria z prípravného zápasu Slovensko - Nemecko (štvrtok)

"Myslím si, že tréneri boli s nimi spokojní a hodnotili ich pozitívne. Boli potešení tým, aký prístup nováčikovia zvolili a zastali si svoje miesto. Vážili si svoju príležitosť a všetci sa odmenili trénerom dobrým výkonom."

Chválil Mudráka

Pochvalu si vyslúžil od Šatana aj obranca Dávid Mudrák, ktorý v druhom stretnutí zaznamenal gól a pridal aj dve asistencie.

Po zápase zvolenský bek súhlasil s novinármi, že vo svojej hre preukazuje značný progres v ofenzívnej fáze.

S rovnakým tvrdením súhlasil aj Šatan: "Určite som si to všimol, už včera a dnes to Dávid potvrdil aj štatistikami. Pri góle ani nevyzeral ako obranca, ale ako útočník.

Pozrel sa, umiestnil strelu. Nás veľmi teší, že aj jeho sme priniesli pred rokom a pol, dvoma do reprezentácie a prvé zápasy získaval skúsenosti.

Dnes vidíme jeho zlepšenie, dozrel, získal nejaké skúsenosti a začína byť lídrom v tíme. Myslím si, že výkonmi potvrdzuje, že jeho kariéra má stúpajúcu tendenciu."

Šatana pri hodnotení úspešného dvojzápasu zaujala intenzita v oboch dueloch, pričom aj defenzívne ladení Nemci sa prezentovali ofenzívnejšou hrou.

"Obidva tímy korčuľovali, Nemci urobili nejaké úpravy, snažili sa robiť rovnaké veci v našom pásme. Bol to rýchly hokej, veľa mladých hráčov, to je moderný hokej a týmto smerom sa uberá.

Sme radi, že naši chlapci skúšku na medzinárodnej úrovni zvládli. Hokejového fanúšika to muselo tešiť, pretože hokej bol aktívny s množstvom šancí. Keď negatívni ľudia tvrdia, že nemáme mladých hráčov, tak vidia, že tu je výber z našej extraligy a dokáže hrať takto."

Otázky k Bučekovi

Na záver čelil Šatan aj dôležitým otázkam smerom k budúcnosti hráčov, ktorí pôsobia v ruskej KHL.

Do pôvodnej nominácie na dvojzápas vo Zvolene sa dostal aj útočník Samuel Buček z Nitry.

Najproduktívnejší hráč Tipos extraligy sa mal stať prvým hráčom, ktorý nastúpi na zápas po tom, čo v predošlej sezóne pôsobil krátko v ruskom Nižnekamsku.

Napokon ho z hry vyradilo svalové zranenie, no kontroverzná téma si s blížiacim sa svetovým šampionátom pýta definitívu.

"Myslím si, že táto téma dozreje a bude to apríl, kedy sa bude musieť urobiť nejaké rozhodnutie. Rozoberie sa to z viacerých hľadísk a momentálne sa k tomu nechceme vyjadrovať. Určite k tomu nejaké stanovisko príde v čase, keď ho bude treba urobiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šatan o hráčoch z KHL: Téma dozreje, v apríli budeme musieť rozhodnúť