Kapitán nahral na všetky góly. Čerešňák hovorí o zlepšení niektorých činností

Kapitán Slovenska Peter Čerešňák.
Kapitán Slovenska Peter Čerešňák. (Autor: TASR - Martin Baumann)
SITA|1. máj 2022 o 11:15

Nemci mali väčší tlak ako deň predtým, na môj vkus až priveľký, hovoril po zápase Peter Čerešňák.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovenska triumfovali aj v druhom stretnutí proti Nemecku v rámci prípravy na blížiace sa majstrovstvá sveta vo Fínsku.

V sobotňajšom zápase v Drážďanoch nadviazali zverenci trénera Craiga Ramsayho na piatkové víťazstvo 3:1. Opäť zaznamenali tri góly a zdolali Nemcov tentoraz 3:2.

Mužstvo spod Tatier v dueli dvakrát dokázalo zmazať jednogólové manko a jeho víťazstve rozhodol v 57. min Oliver Okuliar. Pri všetkých troch slovenských zásahoch asistoval kapitán Peter Čerešňák.

"Nemci mali väčší tlak ako deň predtým, na môj vkus až priveľký. Z víťazstva máme radosť, našli sme k nemu cestu, ale musíme zlepšiť niektoré činnosti. Snažili sme sa hrať rovnako, nepanikárili sme," povedal 29-ročný zadák podľa webu hockeyslovakia.sk.

Spomenutý strelec víťazného zásahu Okuliar mal z gólu veľkú radosť. "Prvý gól v reprezentácii ma teší, ešte k tomu víťazný... Dlhšie som nehral. V prvom zápase som sa cítil lepšie. V druhom to už bolo ťažšie. Ale užíval som si to," poznamenal odchovanec trenčianskeho hokeja, v sezóne 2021/2022 hráč fínskeho klubu SaiPa Lappeenranta.

Počas minulého týždňa si Slováci vo dvoch dueloch proti Čechom pripísali jeden triumf a jednu prehru, z výjazdu do Nemecka sa vrátili s dvoma víťazstvami.

V 67. vzájomnom súboji si slovenskí hokejisti pripísali 38. triumf, na svojom konte majú aj jednu remízu a 28 prehier.

Reprezentácie Slovenska a Nemecka si zmerajú sily aj na MS 2022, duel je naplánovaný na sobotu 14. mája.

Pred svetovým šampionátom slovenský tím absolvuje ešte dve stretnutia, počas nasledujúceho týždňa v Žiline vyzve výbery Francúzska a Nórska (5., resp. 7. mája). MS vo Fínsku sú naplánované na 13. až 29. mája.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Kapitán nahral na všetky góly. Čerešňák hovorí o zlepšení niektorých činností