Mladíci bojujúci o MS U20 nestačili na Kanadu. Prehrali rozdielom triedy

Adam Cedzo v zápase Slovensko - Kanada v súboji o bronz na MS v hokeji do 18 rokov 2023.
Adam Cedzo v zápase Slovensko - Kanada v súboji o bronz na MS v hokeji do 18 rokov 2023. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Oh my Hockey, TASR|11. dec 2023 o 06:42

Kanaďan Reist strelil hetrik v priebehu necelej minúty.

World Junior A Hockey Challenge 

Kanada Východ U19 - Slovensko U19 7:2

Góly: 14. Morello (Lalkin, Rimmer), 22. Gauthier (Blais), 37. Pickell (Mullen, Lessard), 41. Reist (Morello, Hackett), 41. Reist (Edwards,Hoskin), 42. Reist (Hoskin), 59. Lloyd (Lalkin) - 9. Cedzo (Jenčko, Moško), 55. Klecka (Jenčko, Pitka)

Brankári: Labre 27/29 - Slávik 25/32

Vylúčení: 7:4 na 2 min, navyše: Cedzo 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 4:2, oslabenia: 0:0.

TRURO. Slovenská hokejová reprezentácia do 19 rokov nestačila v prvom stretnutí 2023 World Junior A Challenge na výber kanadských rovesníkov. Proti tímu "Kanada Východ" prehrala 2:7.

Duel síce Slováci rozbehli lepšie, keď v 9. minúte skóroval Cedzo, no pred druhým gólom mužstva, o ktorý sa v presilovke postaral Klečka, Kanaďania udreli až šesťkrát.

Najvýraznejšou postavou stretnutia bol Andy Reist. Útočník Cobourgu Cougars (OJHL) strelil čistý hetrik v rozmedzí 59 sekúnd v päťminútovej presilovke na začiatku tretej tretiny.

Duel nedohral Adam Cedzo, ktorý bol na konci druhého dejstva vylúčený za narazenie na mantinel. Najproduktívnejším Slovákom bol Daniel Alexander Jenčko s dvomi asistenciami.

Na turnaji, ktorý je určený pre hráčov ročníkov 2005 a 2006, sa Slovensko zúčastňuje po prvý raz. Cieľom hráčov je zabojovať o miestenku na MS do 20 rokov.

Najbližšie vystúpenie čaká mladíkov v pondelok o 20.30 SEČ. Nastúpia proti výberu USA, pre ktorý pôjde o prvý duel na tohtoročnom World Junior A Challenge.

Hlas po zápase

Martin Dendis, tréner SR: "Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne. Boli sme silní v hre s pukom, vyhrávali osobné súboje, pre súpera sme boli nepríjemní a vytvárali si šance. Kanaďanov sme prinútili faulovať, vďaka čomu sme šli do vedenia. Škoda, že sme neboli efektívnejší. Do druhého dejstva sme nevstúpili tak aktívne a inkasovali sme. Šance síce boli, ale chýbal nám dôraz pred súperovou bránkou. V závere tretiny sme navyše šli do oslabenia na päť minút po nešťastnom faule. Kanaďania strelili tri góly a naklonili duel na svoju stranu. Musíme sa poučiť, zlepšiť disciplínu. Takisto sa musíme viac tlačiť do predbránkového priestoru. Strelecké pokusy boli vyrovnané, ale skóre hovorí pre súpera. A to preto, že sme neboli dostatočne pred súperovým brankárom. Verím, že sa dobre nastavíme na ďalší zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladíci bojujúci o MS U20 nestačili na Kanadu. Prehrali rozdielom triedy