Slovenky opäť zvládli nájazdy, v zostave však chýbala Lopušanová

Hokejistky Slovenska na ilustračnej fotografii.
Hokejistky Slovenska na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
TASR|9. feb 2023 o 18:40

Slovenky trikrát zmazali tesný náskok súpera.

Turnaj piatich krajín v Budapešti

Slovensko - Francúzsko 4:3 sn (0:1, 0:0, 3:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 44. Korenková (Drábeková, Beňáková), 54. Beňáková (Rumanová), 57. Vysokajová (L. Šuliková), rozh. nájazd Nemčeková - 5. Rozierová (Duvinová, Pelissouová), 45. Cedelleová (Lavoreová), 55. Rozierová (Duvinová, Baudritová)

Vylúčenia: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 26:36, 47 divákov

Zostava SR: Debnárová - L. Šuliková, Vysokajová, Fortunová, Leskovjanská, Drábeková, Gálisová - L. Halušková, Korenková, Rumanová - Dobiašová, Ištocyová, Nemčeková - R. Halušková, Kapičáková, Šimnová - Beňáková, Maskaľová, E. Tóthová.

BUDAPEŠŤ. Slovenské hokejistky zaznamenali na Turnaji piatich krajín v Budapešti svoje druhé víťazstvo a opäť až po samostatných nájazdoch.

Po tom, čo dokonale zvládli nájazdovú lotériu proti Nórsku boli úspešné aj proti Francúzkam, po riadnom hracom čase bolo skóre vyrovnané 3:3.

V zostave slovenského tímu nefigurovala 14-ročná Nela Lopušanová.

Napriek tomu jej spoluhráčky dokázali trikrát zmazať tesný náskok súpera. Postupne skórovali Tatiana Korenková, ďalšia mladá hokejistka, iba 16-ročná, Lilien Beňáková a v 57. minúte aj Sofia Vysokajová.

Z desiatich hráčok, ktoré sa predstavili v samostatných nájazdoch skórovala iba Nikola Nemčeková a rovnako ako proti Nórsku rozhodla zápas.

Turnaj slovenské hráčky ukončia v piatok proti Japonsku (16.30 h). Tento turnaj im slúži ako príprava pred MS v Šen-čene. V Číne zabojujú od 11. do 17. apríla na turnaji A-skupiny I. divízie o návrat medzi svetovú elitu.

"Veľmi sa teším z výsledku aj z hry tímu. Dievčatá príkladne bojovali do záverečných sekúnd, pričom hrali tretí zápas za tri dni. Každý, kto sa venoval športu vie, že je náročné trénovať a hrať zápasy v takom krátkom slede.

Máme najnáročnejší program spomedzi všetkých tímov v Budapešti. Francúzky nastúpili oddýchnuté a boli v úvode lepšie. Podržal nás však brankárka.

Pozitívne je, že sme dokázali trikrát zmazať manko, hráčky sa nikdy nevzdali. Verili systému, vytvorili si šance a s tým som spokojný. Teraz si oddýchneme a pripravíme sa na Japonky," povedal tréner Arto Sieppi pre SZĽH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky opäť zvládli nájazdy, v zostave však chýbala Lopušanová