Príde Slafkovský na juniorské MS? Šanca stále žije, vraví tréner Feneš

Juraj Slafkovský (vpravo) a Šimon Nemec.
Juraj Slafkovský (vpravo) a Šimon Nemec. (Autor: TASR - Martin Baumann)
SITA|5. dec 2022 o 17:15

Hráčom sa pred prípravným kempom vyhýbajú zranenia.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov o sedem dní začne s prvou časťou spoločnej prípravy na vrchol tejto sezóny, ktorým od 26. decembra do 5. januára budú MS v kanadských mestách Halifax a Moncton.

Pozvánku na trojdňový tréningový kemp vo Zvolene dostalo spolu 16 hráčov - štrnásť korčuliarov a dvaja brankári. Pod Pustým hradom absolvujú Slováci štyri tréningy, po nich zamieria do Bratislavy a nasledovať bude presun do Kanady.

Pred MSJ sa budú pripravovať v mestečku Truro pri Halifaxe a súčasťou tímu budú už aj hráči, ktorí na klubovej úrovni pôsobia v zámorí.

"Nomináciu sme tvorili od skončenia novembrovej akcie vo Švajčiarsku. Všetci hráči sú zdraví a zatiaľ sme nemuseli robiť žiadne vynútené korekcie.

Teší ma, že aj samotní chalani si uvedomujú, že šampionát sa blíži a ich výkony v posledných dňoch stúpajú. Na ich hre je viditeľný progres," povedal tréner reprezentácie Ivan Feneš podľa webu Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš.
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš. (Autor: TASR)

Zo zvolenského kempu odletí do Kanady pätnásť zo šestnástich hráčov, výnimkou bude brankár Matej Vereš.

"Do záverečného kempu v zámorí nominujeme 25 korčuliarov a troch brankárov. Konečný menoslov je otvorený, keďže máme v hre viaceré lukratívne mená.

Zatiaľ sa správy o nich ťažko hodnotia, ale musím povedať, že žiaden klub nám nedal definitívne áno alebo nie.

Šanca stále žije a možno sa nám podarí poskladať to najsilnejšie mužstvo, ktorým slovenský juniorský hokej disponuje," doplnil Feneš.

Pred MS absolvujú Slováci dva prípravné zápasy - v Monctone vyzvú 21.12. domácich rovesníkov a o dva dni neskôr v Trure si zmerajú sily s Rakúšanmi.

Do MSJ vstúpi tím SR v pondelok 27. decembra duelom proti Fínom, v základnej skupine ho čakajú aj Američania, Lotyši a Švajčiari.

Nominácia na prípravný kemp:

Brankári: Patrik Andrisík (HK Brezno Knights), Matej Vereš (Dukla Trenčín)

Obrancovia: Boris Žabka (Slovan Bratislava), Michal Laurenčík (HC Nové Zámky/HC Topoľčany), Dávid Nátny (HC 21 Prešov), Šimon Groch (HK GROTTO Spišská Nová Ves), Pavol Funtek (Ketterä/Fín.)

Útočníci: František Dej, Alex Šotek (obaja Slovan Bratislava), Adam Sýkora, Ondrej Molnár (obaja HK Nitra), Marcel Štefančík (Lulea HF/Švéd.), Martin Mišiak (HC MIKRON Nové Zámky), Dalibor Dvorský (AIK Solna/Švéd.), Alex Čiernik (Södertälje SK/Švéd.), Libor Nemec (Lukko Rauma/Fín.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Príde Slafkovský na juniorské MS? Šanca stále žije, vraví tréner Feneš