Veľká posila pre Slovan. Vracia sa mládežnícka hviezda, hral aj v KHL

Denis Godla.
Denis Godla. (Autor: TASR)
Sportnet|25. okt 2023 o 12:12 (aktualizované 25. okt 2023 o 12:27)

Denis Godla bude chytať na Slovensku.

BRATISLAVA. Brankár Denis Godla sa stal novou posilou Slovana Bratislava. Informuje o tom klub na sociálnej sieti.

Naposledy hráč českého Litvínova podpísal v slovenskom klube kontrakt do konca prebiehajúcej sezóny s následnou ročnou opciou.

„Trénerský tím teraz pod vedením trénera brankárov Petra Kosu doprajú Denisovi Godlovi kvalitný tréningový proces, aby čo najskôr mohol naskočiť do zápasového rytmu a v bránkovisku belasých bol rovnocennou alternatívou pre Jareda Coreaua,“ píše klub.

Godla sa vracia do Slovana po ôsmich rokoch. Dres klubu obliekal už v juniorke a do pamäti fanúšikov sa zapísal už v mládežníckych časoch.

Na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade prispel v sezóne 2015/16 k zisku bronzových medailí.

Bol vyhlásený za najlepšieho brankára i najužitočnejšieho hráča šampionátu, dostal sa aj do All-Star tímu ako jediný Slovák.

V kariére následne pokračoval vo fínskych a českých kluboch, posledné tri sezóny chytal za Litvínov.

V sezóne 2014/15 si pripísal za Slovan aj štyri štarty v KHL. Do tímu prišiel ako junior v sezóne 2013/14. Pridal aj duely v extraligovom ŠHK 37 Piešťany.

V minulej sezóne odchytal aj jeden zápas slovenskej reprezentácie, nezmestil sa však do nominácie ani na olympiádu a ani na svetový šampionát.

Ako informuje TASR, Godla absolvoval letnú prípravu od mája v Liptovskom Mikuláši pod dohľadom Šimona Klimčíka. Okrem iného sa počas nej stretol so Šimonom Nemcom, Filipom Mešárom či Jakubom Sukeľom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Veľká posila pre Slovan. Vracia sa mládežnícka hviezda, hral aj v KHL