Strelecky sa trápil, napokon rozhodol. Halama: Museli sme siahnuť na dno síl

Marco Halama (vpravo)
Marco Halama (vpravo) (Autor: TASR)
SITA|14. apr 2022 o 10:43

Žilina vo finále Slovenskej hokejovej ligy zdolala Martin a v baráži vyzve Liptovský Mikuláš.

BRATISLAVA. Hokejový klub Vlci Žilina zvíťazil v stredajšom šiestom zápase finále Slovenskej hokejovej ligy nad domácim HK VITAR Martin 3:2 po predĺžení a stal sa celkovým víťazom druhej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku.

Zabezpečil si tým účasť v baráži o postup do extraligy pre nasledujúcu sezónu 2022/2023, v ktorej bude bojovať proti poslednému tímu tabuľky z aktuálnej edície extraligy - MHk 32 Liptovský Mikuláš. Séria hraná na štyri víťazné stretnutia sa začne v nedeľu 17. apríla v Žiline.

Žilinčania, ktorí dominovali v základnej časti uplynulej sezóny SHL aj v úvodných kolách play-off, dokázali zvrátiť stav finálovej série proti Martinu.

Prvé dve domáce stretnutia prehrali, ale zvyšné štyri zvládli lepšie, pričom všetky štyri triumfy dosiahli po predĺžení alebo po samostatných nájazdoch.

Halama: Museli sme siahnuť na dno síl

Predlžoval sa aj šiesty zápas na martinskom ľade, no už po 25 sekundách nadstaveného času rozhodol o víťazovi celej súťaže v presilovej hre Marek Halama.

"Nedokázal som skórovať počas celej série. Stále som si hovoril, že si to odložím na dôležitejší moment. Tie zápasy boli nervózne a náročné. Potrebovali sme si v nich siahnuť naozaj až na dno síl, aby sme zvíťazili.

Rozhodujúci gól chutil skvele, ani som nejako nevnímal, že padol gól. Zahodil som rukavice, alebo čo som vlastne urobil, a išli sme sa tešiť.

Nemôžeme však oslavovať dlho, lebo už v nedeľu a v pondelok hráme baráž," povedal autor majstrovského gólu Vlkov pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Zisk striebra si vážime, vraví martinský tréner Babka

Martinčania boli zdatným finálovým súperom favorizovanej Žiliny, no neuspeli ani v jednom z troch domácich stretnutí a musia sa uspokojiť s titulom vicemajstra.

"Dnes nám neprialo strelecké šťastie. V úvodnej tretine sme mali tri-štyri vyložené príležitosti, ktoré zostali nevyužité. Žilina nám v druhej tretine odskočila na rozdiel dvoch gólov. Heroickým výkonom v tretej tretine sme dokázali vyrovnať.

Škoda vylúčenia v jej závere. Žilina sa vďaka svojej skúsenosti dokázala presadiť, pretlačiť puk do bránky. Séria sa lámala v treťom zápase, ktorý sme nevedeli dotiahnuť do víťazného konca.

Ak by sme vyhrávali 3:0, dnes by sme pohár držali my, možno ešte skôr," zhodnotil na klubovom Facebooku martinský tréner Daniel Babka.

Doplnil tiež niečo o budúcnosti martinského tímu: "O tom, čo bude v budúcnosti, je ešte priskoro hovoriť. Ak sa udrží jadro tímu, verím, že to môže byť dobré.

Práca je už rozrobená, môžeme sa už len posúvať ďalej. Ukázali sme, že vieme hrať, chalani hrajú hlavne srdcom, bojujú. Preto ak udržíme to, čo tu máme, je na čom stavať. Úvod sezóny určite nevyzeral z našej strany ideálne.

Chalani ale pochopili, čo od nich chceme. Snažili sa a uverili, že iba každodenná práca, námaha a tímový duch ich môže doviesť k takémuto výsledku.

Strieborná medaila je pre nich odmenou. Titul by bol krásny, no napriek tomu si vážime zisk strieborných medailí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Strelecky sa trápil, napokon rozhodol. Halama: Museli sme siahnuť na dno síl