Predĺženie trvalo len pár sekúnd. Do finále po dráme postúpil Slovan

Hokejisti Slovana Bratislava sa tešia z postupu do finále.
Hokejisti Slovana Bratislava sa tešia z postupu do finále. (Autor: TASR)
TASR|19. apr 2022 o 21:23 (aktualizované 19. apr 2022 o 21:41)

Rozhodol gól Tomáša Ziga.

Tipos extraliga - semifinále play off, 7. zápas

Slovan Bratislava - Košice 3:2 pp (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)

Góly: 25. Harris (Takáč, Gachulinec), 39. Rapuzzi (Matoušek, Valach), 62. Zigo (MacKenzie) - 47. Deyl (Ihnačák, McPherson), 47. Paršin (Chovan)

Rozhodovali: Stano, Štefik - D. Konc ml., Durmis, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 10 016 divákov

Slovan: Peters - Breton, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Golian - Haščák, Rapuzzi, Zigo - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Yogan, Kytnár, Matoušek - Lukošik, Bezák, Chalupa

Košice: Riečický - Volgin, Šedivý, Snuggerud, Romančík, Deyl, Saucerman - Klhůfek, Chovan, Parshin - McPherson, Ihnačák, Bartánus - Pereskokov, Slovák, Rogoň - Mrázik, Havrila, Milý

/konečný výsledok série 4:3/

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava sa stali druhým finalistom play off Kaufland Tipos extraligy 2021/2022.

V dramatickej semifinálovej sérii s Košicami vyhrali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu rozhodujúci siedmy zápas 3:2 po predĺžení. Po 61 sekundách pridaného času rozhodol zápas strelou švihom Tomáš Zigo.

V zápasoch tejto série triumfovali vždy len domáce tímy. Posledný duel sledovalo 10 016 divákov, čo je rekordná návšteva tejto sezóny.

Slovan zabojuje pod vedením trénera Andreja Podkonického o deviaty domáci titul, čím by sa v tabuľke osamostatnil na prvom mieste. V ceste mu bude stáť Nitra, ktorá 4:2 na zápasy vyradila obhajcu titulu zo Zvolena. 

Priebeh zápasu: Slovan Bratislava - Košice

I. tretina:

Už po trinástich sekundách sa do dobrej pozície dostal Takáč, z pravej strany namieril len do brankára. Košice potom odpovedali dvoma akciami, najmä strela Klhůfka spomedzi kruhov bola nebezpečná.

Ďalšiu vážnejšiu šancu mal v 5. minúte Matoušek, keď tečoval strelu Valacha. Na ďalšie šance sa čakalo dlhšie, obe mužstvá prehusťovali stredné pásmo.

O rozruch sa postaral tri a pol minúty pred koncom Breton, ale ani na dvakrát nenamieril presne. Prvá tretina bola taktická a napokon gól nepriniesla.

II. tretina:

Druhú tretinu odštartovala nepresná strela Haščáka, bol to už 14. strelecký pokus Slovana oproti štyrom pokusom Košičanov.

Streleckú prevahu Slovan napokon zužitkoval v 25. minúte. Takáč vystrelil z osi klziska, pred Riečickým ešte puk tečoval Harris - 1:0.

Slovan po góle ešte pridal, skvelú možnosť ponúkol Jääskeläinenovi Takáč, ale fínsky krídelník nezdvihol puk ponad brankára.

Domáci hnaní vypredanou halou chceli dať aj druhý gól, blízko mal k nemu Bezák, ale strelu z ľavého kruhu Riečický chytil.

Dve minúty pred koncom druhého dejstva hrali Košice presilovku, no v oslabení unikol Rapuzzi a poslal Slovan do dvojgólového vedenia.

III. tretina + predĺženie:

Po prestávke pokračovala hra v réžii zverencov Andreja Podkonického, ale len do 47 minúty, keď sa hostia vrátili do boja o postup.

Košičania sa snažili o kontaktný gól, ale dlho sa nedostali do nebezpečného zakončenia. Potom však napriahol od modrej čiary Deyl a puk zastavila až sieť - 2:1. O ďalších 33 sekúnd sa presadil bekhendovou strelou aj Paršin a vyrovnal.

Hostia po tomto góle ožili, niekoľko striedaní mali hru v rukách, potom sa dianie na ľade vyrovnalo. Slovan mal na konci tretej tretiny možnosť rozhodnúť v presilovke, ale zápas napokon dospel do predĺženia.

V ňom sa hralo len 61 sekúnd, keď sa odrazený puk po nedôraznom vyhodení Michal Chovana dostal na hokejku Ziga a ten prudkou strelou rozhodol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Predĺženie trvalo len pár sekúnd. Do finále po dráme postúpil Slovan