Slovan napokon v Davose hrať nebude. Spenglerov pohár zrušili

Hokejisti Slovana Bratislava.
Hokejisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|25. dec 2021 o 10:25 (aktualizované 25. dec 2021 o 12:58)

Dôvodom je koronavírus v domácom tíme HC Davos.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava sa napokon nezúčastnia najstaršieho turnaja na svete. Spenglerov pohár, ktorý pravidelne na konci roka hostí švajčiarsky Davos, bol deň pred jeho začiatkom oficiálne zrušený.

"Dôvodom je zrejme viacero pozitívnych prípadov v jednom z tímov. Hráči Slovana mali všetci po zápase s Michalovcami negatívne PCR testy," uviedol najskôr na sociálnej sieti twitter redaktor Denníka Šport Tomáš Prokop.

Následne prišli viaceré zahraničné zdroje s informáciou, že usporiadateľ turnaja HC Davos hlási až sedemnásť prípadov nákazy koronavírusom.

Poobede oficiálne potvrdili zrušenie aj organizátori.

"V dôsledku epidemiologickej situácie v regióne Davos a po konzultácii s organizátormi odobral kantón Graubünden zdravotné povolenie turnaju. Organizačný výbor bojoval, aby sa tohtoročný turnaj uskutočnil.

Viaceré problémy sa podarilo vyriešiť. Kanadu aj Ambri-Piottu v krátkom čase nahradil dva nové tímy. No po tom, čo mali tesne pred Vianocami viacerí hráči HC Davos pozitívne testy na koronavírus, museli organizátori definitívne zrušiť turnaj," píše sa na oficiálnej stránke prestížneho podujatia.

Hokejisti osemnásobného slovenského majstra mali v piatok o 10:50 h odletieť do Švajčiarska, ale let bol zrušený. "Môžem potvrdiť, že organizátori nám zrušili lietadlo," povedal pre TASR marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda.

Spenglerov pohár sa mal uskutočniť v dňoch 26. až 31. decembra. Vedenie turnaja pozvalo bratislavský tím ako náhradníka po tom, ako sa z podujatia odhlásili Ambri-Piotta a tiež tradičný účastník - výber Kanady.

Spenglerov pohár sa prvýkrát konal v roku 1923 a odvtedy ho doteraz zrušili len päťkrát v rokoch 1939, 1940, 1949, 1956 a vlani taktiež z dôvodu koronavírusu.

Keďže Slovan nebude reprezentovať Slovensko na medzinárodnej úrovni, do konca roka by mal odohrať ešte dva extraligové duely.

Pokiaľ to kluby i vedenie súťaže schváli, tak ho v utorok 28. decembra čaká od 19:00 duel s Nitrou a o dva dni neskôr vyzve od 16:00 Nové Zámky. Obe stretnutia bude hostiť Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slovan napokon v Davose hrať nebude. Spenglerov pohár zrušili