Slovanista Takáč: Košičania chceli hrať a robili chyby. Využili sme ich

Zaplnené hľadisko počas zápasu Slovan - Košice.
Zaplnené hľadisko počas zápasu Slovan - Košice. (Autor: TASR)
Janka Danková|8. apr 2022 o 23:45

Samuel Takáč strelil dva góly a na ďalší prihral.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali aj druhý zápas semifinálovej série na domácom ľade proti Košiciam, tentoraz 6:2.

O všetkom rozhodla posledná tretina. Domáci v nej dominovali jasne 5:1.

Opakované chyby Oceliarov

Viac než dve dejstvá to vyzeralo na vyrovnanú partiu. Košičania, rovnako ako vo štvrtok, otvorili skóre, a s domácimi držali krok. Potom však prišli chyby, ktoré slovanisti potrestali.

„V poslednej časti sme dostali góly po individuálnych

chybách a prehrali sme si nimi zápas. Zároveň si však myslím, že zlomový bol inkasovaný gól v druhej tretine počas našej vlastnej presilovej hry,“ hodnotil košický útočník Adam Lapšanský.

„Začali sme vymýšľať v strednom pásme, nehrali sme tak jednoducho ako zo začiatku. Vyplynuli z toho protiútoky a góly,“ pokračoval.

Takáč: Dominovali sme

„Súpera sme vysoko napádali a z toho pramenili jeho chyby. Bolo vidno, že Košice nechcú odhodiť puk, že chcú hrať. No a kto hrá, ten urobí aj chyby. Oni ich urobili, my sme ich využili,“ povedal po zápase slovanista Samuel Takáč, ktorý pomohol k výhre svojho tímu dvomi gólmi a jednou asistenciou.

„Môj názor je, že celý čas sme mali hru v našich rukách a bolo to vidno aj na strelách. Aj keď dlhý čas bol výsledok 0:1, myslím, že sme herne dominovali. Sme silné mužstvo a vieme využiť správnu chvíľu,“ pokračoval.

Rekordná návšteva sezóny

Belasým k víťazstvu 6:2 určite pomohla aj divácka kulisa. Na tribúnach sa z hokeja tešilo viac než 9000 ľudí.

„Aj my očakávame plný dom a vyzerá, že by to tak mohlo byť. Verím, že nám to pomôže. Budeme sa snažiť vyrovnať sériu, alebo ju aspoň zdramatizovať jedným víťazstvom, aby nabrala iný spád,“ povedal Lapšanský.

Ten sledoval štvrtkový zápas len z tribúny. V piatok si po šiestich týždňoch, po zranení, obliekol dres a pripojil sa k mužstvu.

„Snažil som sa hrať jednoducho. Na to, že to bol môj prvý zápas po dlhšom času, sa cítim veľmi fajn. Čakal som, že to bude horšie,“ dodal na záver.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovanista Takáč: Košičania chceli hrať a robili chyby. Využili sme ich