Ďalší rok na farme? Nemca ešte nepotrebujem v NHL, vyhlásil manažér

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Oh my Hockey|5. sep 2023 o 08:09

Fitzgerald má od slovenského obrancu najvyššie očakávania.

NEWARK. New Jersey Devils by v budúcej sezóne mali upevniť svoju pozíciu medzi elitnými tímami v NHL. Pred novou sezónou vyzerajú ako skvelé mužstvo, čo platí o útočných i obranných radoch.

Čo sa týka defenzívy, majú až dva talenty svetovej úrovne. Američan Luke Hughes by podľa predpokladov mal hrať v úvodnom zápase novej sezóny. Otázkou je, či to bude platiť aj o Šimonovi Nemcovi.

Generálny manažér Tom Fitzgerald naňho nevyvíja tlak. Vyjadril sa, že preňho NHL zatiaľ nie je nutnosťou.

"Nemusíme ho uponáhľať. Počul som, že príde odhodlaný vybojovať si miesto v tíme a také nastavenie od neho chcem. Chcem vidieť, ako rastie a ako sa vyvíja," hovorí.

"Toto je preňho veľmi významné leto. Keď počas neho naberie silu, pomôže mu to stať sa najlepším hráčom, akým môže byť. Ale nezabúdajme, že má iba 19 rokov. Ako na tom bude, keď bude mať 22 či 25? Už teraz sa na to tešíme."

Slovenský mladík sa v prvej sezóne v zámorí predviedol vo vynikajúcom svetle. V AHL odohral 65 duelov so ziskom 34 (12+22) bodov, v play-off pridal gól a tri asistencie.

"Od Nemca máme tie najvyššie očakávania," pokračuje manažér v podcaste Spittin´ Chiclets. "Ale potrebujem, aby sa už teraz dostal do prvého tímu? To nepotrebujem. No ak svojou hrou v kempe dokáže, že si zaslúži zostať hore, bude to pre nás príjemná komplikácia."

Manažment "diablov" nedávno angažoval Colina Millera, ktorý by mal hrať na pravej strane obrany. Veterán je Nemcovou konkurenciou. Všeobecne sa očakáva, že Nemec, ak by aj nestrávil väčšinu sezóny v NHL, do ligy v sezóne 2023/24 aspoň nakukne a odohrá debut.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalší rok na farme? Nemca ešte nepotrebujem v NHL, vyhlásil manažér