Nemec je z úvodného kempu nadšený. V tíme sú ako rodina

Šimon Nemec počas draftu.
Šimon Nemec počas draftu. (Autor: FB New Jersey Devils)
Sportnet|20. júl 2022 o 12:00

Mladý obranca sa vracia na Slovensko s bohatými skúsenosťami.

BRATISLAVA. Dvojka draftu NHL 2022 má za sebou prvý rozvojový kemp v novom drese. Šimon Nemec prednedávnom podpísal s klubom New Jersey Devils trojročnú zmluvu. 

Najvyššie draftovaný obranca si prvú skúsenosť so zámorským klziskom užil. 

„Naučil som sa veľa. Hokej je tu iný ako na Slovensku, aj všetko okolo neho. Som veľmi rád, že som tu mohol byť posledný týždeň. New Jersey je ako mesto veľmi pekné.

V tíme sú všetci veľmi nápomocní a dobrí ľudia. Vyzerá to ako rodina. Som rád, že tu budem pôsobiť tri roky,“ prezradil v krátkom videu. 

Spokojnosť na oboch stranách

Nadšení sú z neho aj v organizácii “diablov“. Pravorukí obrancovia nerastú na stromoch a každý to vie. Bol jeden z najsledovanejších hráčov na tohtoročnom drafte a naša organizácia je z neho očarená.

Teraz sa jeho aj ostatných draftovaných mladíkov snažíme zaradiť do nášho systému a pomôcť im v individuálnom rozvoji, aby sa v nasledujúcich rokoch mohli dostať až na vrchol a stať sa takými hráčmi v NHL, akými chcú byť. 

Je to vzrušujúce obdobie a sme radi, že je tu Šimon v tomto týždni s nami," povedala o Nemcovi riaditeľka hráčskeho rozvoja Devils Meghan Dugganová.

Teší sa aj na Tatara

Najvyššie draftovaný slovenský obranca v histórii sa stal spoluhráčom skúseného útočníka Tomáša Tatara, ktorý na posledných majstrovstvách sveta vo Fínsku niesol na hrudi kapitánske céčko. 

„Písali sme si s Tomášom nejaké správy. Povedal mi, že New Jersey Devils je výborná organizácia a mám si to užiť. Teším sa, keď sa spolu stretneme v kempe,“ prezradil úradujúci vicemajster slovenskej extraligy s HK Nitra. 

V prvom kole úspešného draftu zaznelo aj meno Juraja Slafkovského a Filipa Mešára, ktorých si vybral kanadský klub Montreal Canadiens.

„S oboma som každý deň v kontakte. Im už kemp skončil a išli domov o deň skôr. Všetci traja si to užívame a sme radi za túto skúsenosť,“ dodal Nemec.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec je z úvodného kempu nadšený. V tíme sú ako rodina