Bratislava Capitals lanári veľké meno. V NHL aj KHL odohral stovky zápasov

Sergej Kosticyn v drese Nashvillu Predators na fotografii z roku 2012.
Sergej Kosticyn v drese Nashvillu Predators na fotografii z roku 2012. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. dec 2020 o 20:30

Je to jeden z najslávnejších bieloruských hokejistov.

BRATISLAVA. Jeden z najslávnejších bieloruských hokejistov Sergej Kosticyn možno reštartuje svoju kariéru v tíme Bratislava Capitals.

Viceprezident klubu Dušan Pašek potvrdil, že s bývalým hráčom NHL sú v kontakte a mohol by sa objaviť na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Sergej Kosticyn nehral zápas od 20. februára 2019, nedávno ho spájali s rumunskom Csíkszeredou. Do Bratislavy by mohol prísť najskôr na skúšku.

"Uvidíme, v akom stave príde. Všetko sa ukáže až na tréningoch. Ja som ho naposledy videl hrať pred rokmi, keď pôsobil v Montreale," priznal pre portál hockeyslovakia.sk tréner Capitals Peter Draisaitl.

"Je to kvalitný hokejista. Ak by bol dobre pripravený, mohol by mužstvu výrazne pomôcť. Sám som zvedavý," dodal Draisaitl.

Sergej Kosticyn si zahral aj proti Slovensku. Na MS 2015 v hokeji prekonal brankára Jána Laca.
Sergej Kosticyn si zahral aj proti Slovensku. Na MS 2015 v hokeji prekonal brankára Jána Laca. (Autor: TASR)

Mladší z bratov Kosticynovcov dohral sezónu 2018/19 v Diname Minsk len vďaka injekciám, veľké bolesti mu spôsoboval chrbát. Hneď po skončení ročníka zaľahol na operačný stôl.

"Bola to zložitá operácia chrbtice, po ktorej musím absolvovať šesťmesačnú rehabilitáciu. A ďalší mesiac a pol až dva potrvá, kým sa vrátim do zápasového diania," vysvetlil Sergej Kosticyn krátko po letnej operácii v rozhovore pre Pressbal.

Napokon sa liečba predĺžila a bývalý hráč Montrealu či Nashvillu, ktorý v NHL odohral 393 zápasov, sa na ľade počas predošlého ročníka neobjavil. Od júla 2020 trénoval dva mesiace s Junosťou Minsk, potom sa pripravoval samostatne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bratislava Capitals lanári veľké meno. V NHL aj KHL odohral stovky zápasov