Mohli mať Voráčka či Tarasenka, patrili k najhorším. Teraz šokujú najhlbším útokom

Radosť hráčov Seattlu Kraken z gólu.
Radosť hráčov Seattlu Kraken z gólu. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|14. feb 2023 o 18:53

Seattle Kraken okupuje vysoké pozície aj bez hviezdnych mien.

SEATTLE. Najmladšiemu klubu v NHL sa predpovedala dlhočizná cesta na vrchol. Prvé kroky ich manažmentu, keď vstupovali do ligy, k tomu len prispeli.

Skutočne málokto by po rozširovacom drafte v lete 2021 dúfal, že už o rok a pol budeme na Seattle nahliadať ako na jeden z najlepších tímov v Západnej konferencii. Ale stalo sa. Kraken patria k najpríjemnejším prekvapeniam sezóny 2022/23.

Po náročnejšom prvom ročníku sú dnes fanúšikovské blogy plné nadšenia a nádeje. Generálny manažér Ron Francis a hlavný tréner Dave Hakstol sú neraz označovaní za „géniov“ a slovami vďaky na ich adresu sa to len tak hemží.

Všetko bolo naplánované, píšu na webe SB Nation. Francis nepotreboval zopakovať zázrak z prvej sezóny Vegas Golden Knights.

Priaznivcom stačilo vyčkať a prvý rok sa dívať na jeden z najslabších tímov, aby uvideli, že nedôvera bola chybou. Ako sa zo Seattlu stal „za noc“ konkurencieschopný tím? A má už teraz na to, aby pri troche šťastia zabojoval o Stanley Cup?

Vynechali aj Voráčka

Dvadsiateho prvého júla 2021 šokovali nejednou voľbou. V ten deň sa uskutočnil rozširovací draft a mnoho expertov sa na kroky Francisa dívalo s nepochopením.

Francis si zo St. Louis namiesto Tarasenka vzal Vincea Dunna, z Ottawy namiesto Dadonova brankára Joeyho Daccorda a z Philadelphie namiesto Voráčka či Gostisbehera hráča do AHL Carsena Twarynského.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mohli mať Voráčka či Tarasenka, patrili k najhorším. Teraz šokujú najhlbším útokom