Slovan bol po pár minútach na uterák. V Lige majstrov prehral opäť všetko

Tréner HC Slovan Ján Pardavý.
Tréner HC Slovan Ján Pardavý. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Sportnet, TASR|11. okt 2022 o 21:41 (aktualizované 11. okt 2022 o 21:50)

Slovan Bratislava prehral aj posledný zápas v hokejovej Lige majstrov.

Hokejová Liga majstrov - 6. kolo - skupina C

Rapperswil-Jona Lakers - HC Slovan Bratislava 4:1 (4:0, 0:1, 0:0)

Góly: 1. Noreau, 5. Embacher (Capaul), 8. Eggenberger (Profico), 9. Noreau (Moy) – 26. Pecararo (Harris)

Rozhodovali: Kopitz (Nem.), Hebeisen - Cattaneo, Altmann (všetci Švaj.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Rapperswil: Meyer – Profico, Pauchard, Sataric, Baragano, Elsener, Noreau – Zangger, Albrecht, Forrer – Lammer, Čajka, Moy – Eggenberger, Wick, Brüschweiler – Capaul, Alge, Embacher

Slovan: Baroš (8. Coreau) – Beňo, MacKenzie, Golian, Gachulinec, Ackered, Maier, Demo – Takáč, Harris, Pecararo – Šotek, Zigo, Fominykh – Matoušek, Minárik, Lukošík – Török, Lipiansky, Bezák – Kukumberg

RAPPERSWILL. Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani v poslednom zápase Ligy majstrov. Na ihrisku švajčiarskeho tímu SC Rapperswil-Jona Lakers podľahli 1:4.

Slovenskému klubu však hrozil oveľa horší scenár. Domáci už v 9. minúte viedli o štyri góly.

Úradujúci slovenský šampión tak ani v tejto sezóne prestížnej súťaže nezískal ani bod. Vlani neuspel v konkurencii Třinca, Fribourgu-Gotterón a Leksandu IF.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Ani jeden klub už pred zápasom nemal žiadnu šancu postúpiť. V druhom stretnutí už istých postupujúcich fínsky klub Tappara Tampere zdolal nemecký EHC Red Bull Mníchov 4:0 a triumfoval v skupine.

Švajčiarsky tím už v 32. sekunde otvoril skóre zápasu. Noreau sa presadil cez obranu Slovana a prekonal Baroša. V 5. minúte viedli domáci už 2:0. Capaul prihral Eggenbergerovi, ktorého strela skončila v sieti.

Rapperswil potom využil prvú presilovú hru, keď dal svoj druhý gól v zápase Eggenberger. Brankára Bartoša vystriedal Coreau.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Rapperswil-Jona Lakers - HC Slovan Bratislava

Kanaďan si však neudržal čisté konto ani minútu, keď domáci využili aj druhú početnú výhodu. Noreau vystrelil od modrej čiary a upravil na 4:0.

"Belasí" sa presadili až v druhej tretine. Harris prihral Pecararovi, ktorý prekonal Meyera.

Hostia sa napriek ďalším šanciam už nepresadili. V závere to skúsili aj bez brankára, no švajčiarsky tím si ustrážil trojgólový náskok.

Tabuľka skupiny C

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Slovan bol po pár minútach na uterák. V Lige majstrov prehral opäť všetko