San Jose oslavuje zvláštny úspech. Skončili poslední v NHL

Mario Ferraro a jeho spoluhráči zo San Jose Sharks.
Mario Ferraro a jeho spoluhráči zo San Jose Sharks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. apr 2024 o 07:34

Ich šance na draft z prvého miesta sú najvyššie.

SAN JOSE. Hokejový svet v zámorí funguje svojským spôsobom. Aj posledné miesto v tabuľke môže byť úspech.

Najslabším tímom sezóny 2023/24 boli San Jose Sharks. Majú to už definitívne potvrdené. Po víkendovej prehre 2:6 proti Minnesote už nemôžu dobehnúť predposledné Chicago, v lige tak skončia na poslednej priečke.

Pre fanúšikov bola sezóna trápením. Veľa výhier si neužili. "Žraloci" si v doterajších 80 zápasoch pripísali 47 bodov, vyhrali iba 19-krát.

Napriek tomu sa posledné miesto čoskoro môže zmeniť na radosť. Sharks totiž zaručuje najlepšiu pozíciu pred draftovou lotériou.

V tej sa losuje, z akých miest budú tímy vyberať v prvom kole draftu. Aby bola lotéria férová, práve najslabšie mužstvo má najvyššiu šancu zvoliť si jednotku. Šance San Jose sú 25,5-percentné.

Klub je momentálne v hlbokej prestavbe a draftová jednotka by im s ňou mohla výrazne pomôcť. Očakáva sa, že bude z prvého miesta vybratý Macklin Celebrini, kanadský supertalent, ktorý už ako 17-ročný ovládol bodovanie Boston University a v produktivite prestížnej NCAA bol tretí.

San Jose ešte nikdy nevolilo z prvej pozície. Trikrát draftovali ako druhí - v roku 1991 si vybrali Pata Falloona, v roku 1996 Andreja Zjuzina a v roku 1997 klubovú legendu a rekordéra NHL v počte odohraných zápasov Patricka Marleaua.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»San Jose oslavuje zvláštny úspech. Skončili poslední v NHL