Rozhodca poškodil Spišiakov a dostal dištanc, nesprávne uznal gól Nových Zámkov

Striedačka Spišskej Novej Vsi.
Striedačka Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
SITA|31. jan 2024 o 12:18

Okrem hlavného rozhodcu bol potrestaný aj videorozhodca Martin Číž.

BRATISLAVA. Nedeľňajšie stretnutie hokejovej extraligy medzi lídrom zo Spišskej Novej Vsi a predposledným tímom tabuľky z Nových Zámkov (3:4) vyvolal polemiku, keďže hostia strelili štvrtý gól do posunutej bránky.

Autorom presného zásahu bol Václav Stupka a arbitri ho uznali. Bolo to chybné rozhodnutie a za to teraz dostali tresty.

"Brankár Spišiakov Filip Surák pri presúvaní sa vykopol tyčku z kolíka, v ktorom je bránka usadená.

Stupka následne do vychýlenej bránky skóroval, ale takým spôsobom, že ak by bránka zostala vo svojej základnej polohe, puk by do nej nevnikol," opísal situáciu oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Najvyšší trest dostali hlavný rozhodca Miroslav Štefík aj videorozhodca Martin Číž.

"Komisia rozhodcov sa uzniesla, že v danej situácii išlo o zjavnú chybu rozhodcu, ktorá spočívala najmä v nevyužití videotechniky, ktorá je v zápasoch k dispozícii.

Arbiter Miroslav Štefík dostal zápasovú stopku na tri týždne, vzťahuje sa na všetky stretnutia extraligy, Slovenskej hokejovej ligy aj medzinárodné zápasy,“ uviedla Komisia rozhodcov SZĽH vo svojom stanovisku.

Štefík patrí medzi najskúsenejších arbitrov v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, v ktorej sa však objaví najskôr koncom februára.

Druhý hlavný rozhodca Marek Žák aj čiarový Adam Jurčiak dostali "stopku" na jeden extraligový zápas, čiarový rozhodca Jozef Valo sa na extraligových klziskách neobjaví v troch zápasoch.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rozhodca poškodil Spišiakov a dostal dištanc, nesprávne uznal gól Nových Zámkov