Slováci vládnu Lige majstrov. Daňo strelil kuriózny gól, druhý vraj ukradol Hudáčkovi

Marko Daňo (vpravo) sa teší z gólu so svojimi spoluhráčmi z Třinca.
Marko Daňo (vpravo) sa teší z gólu so svojimi spoluhráčmi z Třinca. (Autor: Palo Gašpar)
Miroslav Kováčik|9. sep 2024 o 12:05

Hokejisti Třinca úspešne vstúpili do nového ročníka Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Po dvoch kolách hokejovej Ligy majstrov 2024/2025 sa príjemný pohľad naskytá nielen českým, ale aj slovenským fanúšikom. 

Kým všetky tri české kluby figurujú v top 6 tabuľky, pričom Pardubice celú súťaž vedú, na čele kanadského bodovania je dvojica Slovákov. 

Marko Daňo s Liborom Hudáčkom nazbierali v drese Třinca po päť bodov, pričom zhodne dvakrát skórovali a trikrát si pripísali asistenciu. 

Režírovali obrat na ľade Lausanne (2:1 pp) a v nedeľu výrazne prispeli aj k výhre nad Rouenom 5:3, hoci po dvoch tretinách viedli domáci 3:1.

"Päť bodov určite berieme. Pred odletom sme nemali konkrétne ciele, no vedeli sme, že nás nečaká nič ľahké. Toto je snáď aj nad očakávania," povedal Daňo v rozhovore pre klubový web českého majstra.

Takýto gól ešte nezažil

Vo Francúzsku otvoril skóre práve rodák z Eisenstadtu, no spôsob, akým to dokázal, prekvapil aj jeho. Dá sa povedať, že to ani nemal v pláne.

Daňo získal puk a od červenej čiary ho po mantineli posielal do útočného pásma. Fínsky gólman Oskari Setanen očakával, že ho zachytí za bránkou, no nečakaný odraz nasmeroval puk medzi tri žrde.

"Trafil som spoj plexiskla. Majú to tu trošku vypuklé von a odrazilo sa to presne do prázdnej bránky. Vtipný začiatok, takýto gól som ešte nezažil. Ale patrí to k hokeju, mali sme aj šťastie," vravel Daňo.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Rouen - Třinec

Na svoje konto si napokon pripísal aj víťazný zásah. Bolo to počas silného úseku Třinca v tretej tretine, keď dal štyri góly za 9 minút a 6 sekúnd. 

Autor 19 gólov v zámorskej NHL ťažil z akcie svojho krajana Libora Hudáčka, ktorý predviedol pri mantineli krásnu otočku a zaviedol puk na os klziska.

V momente, keď obchádzal súperovho hráča, sa však k nemu dostal Daňo a pohotovou strelou trafil ľavý horný kút domácej bránky.

Priznal, že jeho spoluhráč si ho potom za to doberal. 

"Hudy hovoril, že som mu tento gól ukradol. Vraj by to dal tiež do vinklu, keby som si puk nevzal," hovoril s úsmevom 29-ročný útočník.  

Dočkal sa aj Hudáček

Ubehli však len dve minúty a slovenskí hokejisti si pozície vymenili. 

Na konci 54. minúty dobre zabojoval Daňo, vybojoval puk v priestore pred bránkou a Hudáček efektnou strelou z otočky uzavrel skóre na 5:3. "Obaja sme radi, že sme pomohli tímu," uviedol Daňo. 

Okrem spomínanej dvojice skóroval aj Martin Marinčin, a tak jediný neslovenský gól v drese Třinca strelil kapitán mužstva Petr Vrána.

Pre oceliarov je to deviata účasť v Lige majstrov, pričom ich najlepším výsledkom je semifinále z ročníka 2017/2018. V aktuálnej sezóne majú dobre našliapnuté k tomu, aby opäť nechýbali v 16-člennom play-off.

"Teraz verím tomu, že výkony potvrdíme aj tento týždeň v domácich zápasoch," zaprial si Daňo, ktorý v Třinci pôsobí od roku 2021.

Šesťnásobného českého majstra čaká vo štvrtok švédske Växjö a o dva dni neskôr švajčiarsky Fribourg. Oba kluby majú o bod menej než Třinec.

Tabuľka hokejovej Ligy majstrov

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Slováci vládnu Lige majstrov. Daňo strelil kuriózny gól, druhý vraj ukradol Hudáčkovi