Rozhodol záujem Kovala. Získali sme hráča v ideálnom veku, pochvaľujú si v Poprade

Roman Žitný (vľavo) a Jakub Lacka v zápase 27. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra.
Roman Žitný (vľavo) a Jakub Lacka v zápase 27. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|29. máj 2024 o 12:17

Slovensko v roku 2015 reprezentoval na MS do 18 rokov.

POPRAD. Hokejový útočník Roman Žitný bude vo svojej kariére pokračovať v HK Poprad. S účastníkom Tipos extraligy podpísal dvojročný kontrakt. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Pre dvadsaťšesťročného útočníka bude Poprad šiestym extraligovým pôsobiskom. V minulosti pôsobil v dresoch Košíc, bratislavského Slovana, Nitry, Michaloviec a Banskej Bystrice.

Celkovo odohral 301 zápasov a nazbieral v nich 124 bodov za 64 gólov a 60 asistencií. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2015.

"O prestupe do Popradu rozhodol záujem a seriózne rokovania pána Kovala. Mal o mňa záujem každý rok, už asi uplynulé tri sezóny, a preto som sa rozhodol prijať jeho ponuku a spečatiť našu spoluprácu. Som technický hráč a tréneri zvykli využívať hlavne moje prihrávky a strely počas presilových hier. Ešte som ale nemal možnosť hovoriť s popradským trénerom o mojich úlohách v tíme,“ uviedol Žitný.

"V podobe Romana sme získali hráča v ideálnom hokejovom veku, ktorý má skúsenosti s našou súťažou. V zápasoch sa vie presadiť a dokáže strieľať góly. To si presne od neho sľubujeme aj my,“ povedal športový riaditeľ klubu Július Koval.

Dodal, že tím postupne predstaví aj ďalších hráčov: "Pokračujeme v budovaní kádra, dohodli sme sa na dvojročnej zmluve. Romana vítam v Poprade a želám mu všetko dobré."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rozhodol záujem Kovala. Získali sme hráča v ideálnom veku, pochvaľujú si v Poprade