Zmeny v kádri Michaloviec a Banskej Bystrice. Kluby si vymenili útočníkov

Michal Kabáč v drese Banskej Bystrice.
Michal Kabáč v drese Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
TASR|1. jún 2023 o 14:42

Informovali o tom na svojich oficiálnych stránkach.

MICHALOVCE/BANSKÁ BYSTRICA. Slovenský hokejový útočník Roman Žitný zamieril v rámci výmeny z HK Dukla Ingema Michalovce do HC ´05 Banská Bystrica.

Michalovce za neho získali útočníka Michala Kabáča. Kluby informovali o hráčskej výmene na oficiálnych stránkach.

Pre 25-ročného krídelníka Žitného je Banská Bystrica už piate pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži.

V nej si už obliekal dresy Košíc, Slovana Bratislava a Nitry. V ročníku 2022/2023 odohral za Michalovce celkovo 61 zápasov, v ktorých nazbieral 30 kanadských bodov za 18 gólov a 12 asistencií.

"Je mi jasné, že Roman bol v Michalovciach miláčik tribún, no po uplynulej sezóne sme mu nedokázali garantovať miesto v prvých dvoch útokoch.

V tom istom čase sme hľadali kvalitného slovenského "powerforwarda," preto táto výmena dávala zmysel obom stranám.

Myslím si, že Michal svojou víťaznou mentalitou a pracovitosťou zapadne do našej koncepcie a som rád, že sme sa dohodli na ročnom kontrakte s opciou.

Na druhej strane by som chcel poďakovať Romanovi za všetko, čo Dukle za dve sezóny odovzdal, a želám mu veľa úspechov v jeho ďalšej kariére," uviedol športový manažér michalovskej Dukly Marek Mašlonka.

Kabáč si už michalovský dres obliekal v sezóne 2017/2018, keď klub účinkoval v druhej najvyššej súťaži.

Záver ročníka už strávil v Banskej Bystrici, s ktorou získal svoj prvý majstrovský titul. Prvenstvo v slovenskej extralige si zopakoval aj v roku 2019.

Za "baranov" odohral takmer šesť sezón a počas ročníka 2022/2023 v niekoľkých zápasoch viedol mužstvo v pozícii kapitána.

"V Banskej Bystrici som zažil najlepšie roky mojej kariéry, preto by som chcel poďakovať všetkým fanúšikom a ľuďom okolo hokeja, aj tým, ktorí boli okolo neho v čase, keď som prišiel, že za tých skoro šesť rokov, čo som tu strávil, som sa mohol cítiť ako doma.

Stretol som tu veľa dobrých ľudí a našiel nových priateľov. Preto budem spomínať len v tom najlepšom a držať palce," uviedol Kabáč.

V slovenskej extralige už hral aj za "dvadsiatku," Martin a Liptovský Mikuláš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zmeny v kádri Michaloviec a Banskej Bystrice. Kluby si vymenili útočníkov