Lantošimu sa v Mladej Boleslavi páči. KHL pre neho nebola cesta

Róbert Lantoši v slovenskom drese.
Róbert Lantoši v slovenskom drese. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|24. aug 2022 o 12:22

Útočník by sa mal zaujať miesto po Milošovi Kelemenovi.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový reprezentant Róbert Lantoši odohral už dva prípravné zápasy u nového zamestnávateľa. Oba víťazne. 

V českom klube Mladá Boleslav od neho očakávajú, že nahradí krajana Miloša Kelemena, ktorý podpísal kontrakt s Arizonou Coyotes

Dvadsaťdvaročný útočník si vybudoval výborné meno a zažiaril najmä v minuloročnom play off extraligy. S deviatimi gólmi sa stal najlepším strelcom. 

Švédsky útok

Dvadsaťšesťročný Lantoši ponúka bohaté skúsenosti. Šesť sezón pôsobil vo Švédsku a dva roky bol na farme Bostonu Bruins v súťaži AHL. 

„Naučil som sa v Amerike dosť. Okolo hokeja sa točí veľa ľudí, ktorí vás posúvajú vpred a vedia na čom s vami pracovať. Veľmi mi to pomohlo. 

Keď to preženiem, máte tam trénera na každého hráča. Ak sa chcete stať najlepšími, musíte pracovať s najlepšími,“ uviedol v rozhovore pre isport.cz

Róbert Lantoši.
Róbert Lantoši. (Autor: SZĽH)

V prípravných zápasoch nastúpil v útoku so Švédom Pontusom Äbergom, ktorý v NHL odohral viac ako sto zápasov. So skúseným útočníkom sa plynulo dohovorí po švédsky. 

„Určite to pomôže, ale aj on si bude musieť zvyknúť. Česká liga je úplne niečo iné. Inak sa posudzujú zákroky. Niečo sa toleruje a niečo nie. Všetko sa dá naučiť.

Myslím však, že nám to spolu pôjde. Je výnimočné, keď do seba všetko zapadne už v prvom zápase. Pozerám sa na to všetko ako proces. Postupne sa nájdeme, ale musíme si zvyknúť,“ prezradil na svojho nového spoluhráča. 

Nad KHL neuvažoval

Odchovanec žilinského hokeja podpísal s českým klubom kontrakt pred majstrovstvami sveta v hokeji vo Fínsku. Záujem o slovenského hokejistu malo niekoľko klubov, nakoniec sa rozhodol pre Mladú Boleslav. 

„Chcel som byť bližšie k domovu a vyskúšať si českú ligu,“ odôvodnil svoje rozhodnutie.

O možnosti nad odchodom do Ruska neuvažoval. „Vôbec som to neriešil, pre mňa to nebola cesta. Verím, že keď sa všetko upokojí, na KHL možno príde čas. Nikdy však neviete, čo sa bude diať, až táto situácia skončí.

Mne sa v Česku páči a som rád, že budem hrať za Boleslav. KHL je ťažká téma a veľmi ťažko sa o tom rozpráva. Ja som sa rozhodol takto,“ prezradil. 

V budúcej sezóne bude v Rusku pôsobiť sedmička slovenských hokejistov. Najnovšou posilou Torpeda Nižnij Novgorod sa stal brankár Adam Húska. 

Okrem reprezentačného gólmana sa v KHL predstavia brankár Patrik Rybár, obrancovia Michal Čajkovský, Christián Jaroš a útočníci Samuel Buček, Adam Liška a Michal Krištof.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Lantošimu sa v Mladej Boleslavi páči. KHL pre neho nebola cesta