Richard Pánik mieri do slovenskej extraligy, podpísal však krátkodobú zmluvu

Slovenský hokejista Richard Pánik.
Slovenský hokejista Richard Pánik. (Autor: HC Oceláři Třinec/ facebook)
Sportnet, TASR|27. sep 2024 o 13:42 (aktualizované 27. sep 2024 o 13:49)

Na Slovensku by mal odohrať len 12 zápasov.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Richard Pánik si prvýkrát v kariére vyskúša pôsobenie v Tipos extalige.

Tridsaťtriročný útočník posilní HC Slovan Bratislava, s klubom sa dohodol sa krátkodobom kontrakte a mal by odohrať 12 zápasov.

"Som rád, že o mňa prejavil záujem klub s takou bohatou históriou. Teším sa na skvelých fanúšikov a na partiu chalanov. Verím, že budem prínosom a pomôžem klubu k víťazstvám," reagoval Pánik pre web Slovana

Premiéru v novom pôsobisku a zároveň aj v najvyššej slovenskej súťaži by mal absolvovať budúci týždeň vo štvrtkovom zápase proti Popradu.

Pánikova doterajšia kariéra sa odvíjala v zahraničných súťažiach, predovšetkým v NHL, v ktorej odohral celkovo 541 zápasov. Uplynulú sezónu 2023/2024 začal v drese Třinca, po hráčskej výmene neskôr zamieril do Pardubíc.

VIDEO: Pozrite si pilotný diel nového podcastu Hokejový BOSS

"Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť Riša Pánika do Slovana, aj keď zatiaľ iba na krátkodobý kontrakt. Mať v tíme hráča s viac ako 500 zápasmi v NHL je sen každého hokejového manažéra.

Verím, že Rišo nám v tejto fáze sezóny pomôže k čo najlepším výsledkom a Slovan na oplátku jemu ku kvalitnému rozbehu do ďalšej úspešnej sezóny vo fantastickej kariére.

Myslím si, že príchod Riša Pánika je aj dobrá správa pre celú extraligu, keďže fanúšikovia hokeja dostanú príležitosť vidieť naživo ďalšieho skvelého hráča a reprezentanta," povedal generálny manažér Slovana Lukáš Havlíček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Richard Pánik mieri do slovenskej extraligy, podpísal však krátkodobú zmluvu