Komisár NHL vyzval fanúšikov Winnipegu, aby podporili svoj klub na štadióne

Hlavný tréner Rick Bowness na lavičke Winnipegu.
Hlavný tréner Rick Bowness na lavičke Winnipegu. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
SITA|28. feb 2024 o 17:16

Kanadský klub má druhý najmenší štadión v celej profilige a aby prosperoval, potrebuje plné tribúny.

WINNIPEG. Klub Winnipeg Jets zo zámorskej hokejovej NHL síce má problémy s návštevnosťou na svojich domácich zápasoch, no podľa komisára profiligy Garyho Bettmana to nie je znamení, že tím nie je životaschopný.

"Nevnímam to ako krízu. Verím však, že ako pri každom tíme na akomkoľvek trhu sa zlepší spolupráce medzi miestnou komunitou a klubom. Verím, že sa to stane aj tu," uviedol Bettmana počas návštevy kanadského mesta pred duelom Jets proti tímu St. Louis Blues.

Iba nedávno spolumajiteľ klubu Mark Chipman v jednom z rozhovorov uviedol, že súčasné čísla návštevnosti "nebudú fungovať z dlhodobého hľadiska".

Komisár NHL odmietol, že do Winnipeg pricestoval riešiť obavy v tejto oblasti, no priznal, že sa stretol aj s obchodnými partnermi organizácie.

V klube Jets sa za tri roky znížil počet predaných celosezónnych vstupeniek 27 percent z 13-tisíc na necelých 9500.

Hala vo Winnipegu je najmenšou "stálou" arénou v NHL, má kapacitu iba 15 225 miest.

Menšiu má iba Arizona Coyotes, táto organizácia je aktuálne v prechodnom domove v Tempe a na domácich dueloch môže mať len 4600 priaznivcov.

Keď Bettman v roku 2011 oznámil sťahovanie klubu Atlanta Thrashers do Winnipegu, hovoril o potrebe čo najviac vyťažiť miestnu halu.

"Už vtedy som hovoril, že aby to dobre fungovalo, aréna musí byť plná. To stále platí," zhodnotil a pokračoval: "Viem, že majitelia klubu nechcú v NHL iba prežívať, ich cieľom je prosperita."

V aktuálnom súťažnom ročníku majú Jets priemer tesne nad 13-tisíc divákov na domácich dueloch, pričom v októbri na jednom zo zápasov bolo v hľadisku iba 11 136 priaznivcov.

A čo odkázal Bettman fanúšikom Jets, ktorí sa obávajú o budúcnosť klubu v NHL?

"Prekonajte svoje obavy a príďte na zápasy. Neexistuje lepší spôsob, ako sa vyrovnať s obavami, než taký, že prídete podporiť tím zo svojho mesta," povedal.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Komisár NHL vyzval fanúšikov Winnipegu, aby podporili svoj klub na štadióne