Černáka s Tampou čaká dôležitý zápas. Sme v dobrej pozícii, vraví tréner Rangers

Tréner Tampy Jon Copper
Tréner Tampy Jon Copper (Autor: TASR/AP)
SITA|9. jún 2022 o 20:20

Hokejisti Tampy Bay Lightning sa dostali z 0:2 na 2:2 na zápasy.

BRATISLAVA. Vo štvrtok sa v newyorskej Madison Square Garden odohrá dôležitý piaty duel tohtoročného finále Východnej konferencie zámorskej NHL medzi domácim New Yorkom Rangers a Tampou Bay Lightning.

Lightning vyrovnali stav série hranej na štyri víťazstvá z 0:2 na 2:2 a pokúsia sa využiť túto psychickú vzpruhu na obrat.

Obhajcovia Stanleyho pohára z ostatných dvoch sezón sa aj so slovenským obrancom Erikom Černákom v zostave pokúsia postúpiť tretíkrát za sebou do finále play-off. Zatiaľ posledný tím NHL s troma titulmi bez prerušenia je New York Islanders (1980 - 1983).

Gallant nebol spokojný

Rangers zvíťazili v ostatných ôsmich domácich zápasoch, naposledy v MSG neuspeli v otváracom dueli play-off proti Pittsburghu Penguins. V tomto play-off tiež triumfovali vo všetkých troch dueloch, ktoré nasledovali po ich prehre na ľade súpera.

"Myslím si, že sme v najlepšej pozícii, v akej sme boli v doterajšom priebehu play-off. Môžeme hrať ešte dvakrát doma a tam hráme naozaj dobre. Sme sebavedomí, ale musíme sa ešte o niečo viac snažiť," uviedol útočník Rangers Andrew Copp, citoval ho oficiálny web profiligy.

Tréner newyorčanov Gerard Gallant nebol veľmi spokojný s výkonmi svojich zverencov v dvoch stretnutiach v Tampe. "Nezblokovali sme dosť striel, nedohrávali sme súboje. Musíme robiť lepšie tie drobnosti, ktoré rozhodujú zápasy.

Súper nerobil žiadne chyby. Nemali sme veľa gólových šancí, lebo nám to nedovolili. An oni nemali veľa šancí, ale využili svoje skúsenosti víťazného tímu. Hrajú dobre a ta ako sa v play-off má hrať, presne to musíme robiť aj my.

Je to intenzívny hokej a my naň musíme byť pripravení. Zdá sa, že doma nám to neprekáža, no v ostatných dvoch zápasoch sme mali problémy. Musíme sa zlepšiť a to aj urobíme. Bude to boj," myslí si Gallant.

Tréner Copper tímu verí

Hráči Tampy majú z ostatných rokov dostatok skúseností s náročnými zápasmi play-off aj s nepriaznivým stavom série. Ako nižšie nasadený tím oproti Rangers v tomto play-off vedia, že musia zvíťaziť aspoň raz aj na súperovom ľade.

"Boli sme už v situácii, že sme museli zvíťaziť vonku. V predošlých sériách aj v ostatných rokoch sme to už dokázali. Máme tieto skúsenosti a vieme, že musíme aspoň raz uspieť aj vonku. Musíme tam hrať tak ako doma," uvedomuje si švédsky obranca Victor Hedman.

Tréner floridského klubu Jon Copper svojim hráčom verí, v prvých štyroch zápasoch série si súpera dostatočne naštudoval. "Hrali sme tam a vieme, čo máme očakávať. Máme za sebou štyri zápasy a nášho súpera už poznáme.

Nečakám, že zmenia svoj herný štýl a neočakávam to ani od nás. Sme už omnoho lepšie pripravení. Nechcem garantovať dobrý výsledok, ale rozhodne sme na tom lepšie ako na začiatku série," vyhlásil Cooper.

Ak by Rangers prehrali v piatom dueli a prehrávali 2:3 na zápasy, stále by ich nikto nemohol odpisovať. V prvom kole play-off otočili stav série proti "tučniakom" z 1:3 na 4:3, v druhom kole proti Caroline Hurricanes zmazali stratu 0:2 aj 2:3.

V dôležitom štvrtkovom súboji by im pre zranenia mohli chýbať útočníci Ryan Strome s Filipom Chytilom, Tampa možno nebude môcť počítať s útočníkom Braydenom Pointom. Víťaz série medzi New Yorkom a Tampou Bay vyzve vo finále Stanleho pohára tím Colorado Avalanche.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černáka s Tampou čaká dôležitý zápas. Sme v dobrej pozícii, vraví tréner Rangers