Slovenské Newcastle v eufórii a v Trenčíne platí starý vtip (power ranking)

Hokejisti Nových Zámkov.
Hokejisti Nových Zámkov. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|24. okt 2022 o 18:20

Pozrite si power ranking Tipos extraligy.

Vitajte v novej rubrike „Power ranking“, ktorá bude mapovať posledné dva týždne tímov v hokejovej Tipos extralige.

Na úvod odpoveď pre tých, čo nevedia, čo je to Power ranking.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

V slovenskom preklade rebríček sily (ktorý neznie tak dobre a aj preto ten anglický názov rubriky), je v zámorí častý ukazovateľ aktuálnej sily tímov, ktorý zahŕňa postavenie v tabuľke, posledné výsledky, formu kľúčových hráčov a trendy, ktorým smerom sa jednotlivé tímy uberajú.

Power ranking teda nekorešponduje presne s aktuálnou tabuľkou, ale skôr so športovou formou tímov v aktuálnom čase.

Za menom klubu sú zoradené posledné štyri výsledky daného tímu (V - výhra, Vpp – výhra po predĺžení, Ppp – prehra po predĺžení, P- prehra).

1. HC Nové Zámky (V, V, Vpn, P)

Slovenské hokejové „Newcastle“ aktuálne zažíva jedno z najkrajších období v klubovej histórii. Počas 48 hodín sa Novozámčanom podarilo rozobrať na súčiastky oboch minuloročných finalistov. Celkové skóre zo zápasov so Slovanom a Nitrou činí 13:1. Výhra nad belasými zaručila Novým Zámkom aj prvé miesto v Power rankingu.

V okresnom meste na juhu Slovenska panuje hokejová atmosféra, aká tu od ich postupu do extraligy nebola. Nesie so sebou aj niekoľkou NAJ v extralige. Nové Zámky strelili najviac gólov, až 49 v 12 zápasoch.

Najproduktívnejší obranca, Američan Mike Lee, riadi najlepšiu presilovku. Ďalšia trojica Američanov, Robby Jackson, Ben Johnson a Austin Farley vytvorila najnebezpečnejší útok v lige.

V bránke ich drží jeden z dvoch najlepších brankárov v extralige, Čech Pavel Kantor. Ten mimochodom zatiaľ ako jediný brankár v lige odchytal každú minútu svojho tímu v sezóne.

2. HC Slovan Bratislava (V, P, V, V)

Do prehry v Nových Zámkoch, keď si vybrali belasí „deň blbec“, si hral Slovan vlastnú ligu. Piatková facka v podobe výsledku 0:5, zobudila minuloročných majstrov natoľko, že rovnaký počet pukov naložili do siete kamzíkom z Popradu.

Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - Poprad, na buly Skokan a Harris.
Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - Poprad, na buly Skokan a Harris. (Autor: Pavol Gašpar)

Činil sa najmä rodený Popradčan Marcel Haščák, ktorý svoj bývalý klub nešetril a zaknihoval bilanciu 1+2. Najproduktívnejší hráč extraligy má produktivitu, z ktorej nenecháva nikoho na pochybách kto je ofenzívna jednotka v extralige. V 11 zápasoch má 11 gólov a 11 asistencií. Slovan pohodlne sedí na čele tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovenské Newcastle v eufórii a v Trenčíne platí starý vtip (power ranking)