Preberie východniarov zemetrasenie a zažijú na juhu ďalší Oktoberfest? (power ranking)

Spišská Nová Ves sa v extralige vôbec nejaví ako bublina, ktorý by mal spľasnúť ako Riškov balónik
Spišská Nová Ves sa v extralige vôbec nejaví ako bublina, ktorý by mal spľasnúť ako Riškov balónik (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|10. okt 2023 o 23:30

Power ranking hokejovej Tipos extraligy.

Tabuľka Tipos extraligy = tabuľka Power rankingu. Prvýkrát v histórii tejto rubriky sa obe tabuľky zhodli na vlas presne.

Power ranking predikuje formu jednotlivých hokejových tímov. Za názvom klubu sú zoradené posledné štyri výsledky daného tímu (V – výhra, Vpp – výhra po predĺžení, Ppp – prehra po predĺžení, P – prehra).

12. Humenné (P, P, Vpp, V) = bez zmeny

Levy z Humenného sú posledné v tabuľke. Zvykom býva, že na posledný tím smeruje len kritika, ale spravím výnimku, aby som potvrdil pravidlo. Humenné v druhých štyroch zápasoch v sezóne určite vyzeralo lepšie ako v prvých.

Humenčania pomaličky zahadzujú nováčikovský ostych a súperom sú herne vyrovnanejším partnerom. Výhra v Poprade je toho najlepším svedectvom.

Kde musia zabrať, je domáci ľad. Pred sezónou sa očakávalo, že vo svojom stánku môžu súperov prekvapiť. Spolu s Nitrou a Slovanom však ešte na domácom ľade nevyhrali za tri body.

11. Nitra (V, P, P, P) ↓ 1 miesto

Corgoni si v zápase v Humennom konečne pripísali tri body za výhru.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka. Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Bučekov hetrik zabránil Nitre štiknúť si lístok do posledného vagóna vlaku menom Tipos extraliga. Je to aj jediný svetlý moment posledných dvoch týždňov. Avšak extrémne dôležitý. Nitra bola morálne dole, o kolo skôr v Spišskej Novej Vsi prehajdákala v posledných minútach zápasu dvojgólové vedenie. Ešte predtým dostala doma latu od Zvolena, ktorý si spravil z nitrianskej obrany kužele pri výhre 9:3.

Výsledky a výkony sa odrazili aj na návštevnosti. Na prvých päť zápasov v Nitre prišiel nasledovný počet divákov – 3479, 2816, 1995, 3147 (Slovan Bratislava) a 1795. Nitra vybojovala doma len 2 body. Najbližší zápas s Trenčínom ukáže, či je Nitra z problémov vonku.

10. Poprad (V, P, P, P) ↓ 6 miest

Najväčší prepad v rebríčku zaznamenal Poprad. Zároveň však získal aj nádej, že prvý sneh na Tatranských končiaroch priniesol konečne budíček pre kamzíkov na ľade. Najmä tých zo zámoria. Najlepší strelec minulej sezóny Max Gerlach dal prvý gól (a získal prvý bod) v sezóne až v 7. kole. V ďalšom kole už odohral prvý zápas, v ktorom prispel značnou mierou aj k bodom.

Poprad po štyroch prehrách v rade zásluhou presilových hier a hetriku Záborského vyhral nad Michalovcami, keď otočil z 0:2 na 5:2. Je podobne, ako pri Nitre, toto ten bod zlomu, keď už pôjdu veci ako po masle?

9. Slovan Bratislava (V, P, Ppp, V) ↑ 2 miesta

Ďalší, kto sa pýta, „Sme z najhoršieho vonku?“, sú slovanisti. Slovan si prešiel zemetrasením pred dvomi týždňami a už pod vedením nového trénera Vladimíra Růžičku, nazbieral za štyri zápasy sedem bodov. To je pozitívne. Menej už spôsob ako. Body boli horko ťažko vybojované, na základe výkonov individualít.

Za výhru v Nitre môže ďakovať brankárovi Coreauovi, za tú v Banskej Bystrici útočníkovi Brendanovi Ranfordovi. Ten vo svojom prvom zápase za Slovan zaknihoval tri góly a dve nahrávky. Ranford, ktorý už v covidovej sezóne 2020 hral v Slovane, sa javí ako skvelá posila! Veď posledné dve sezóny zbieral bod na zápas v nemeckej DELke.

8. Michalovce (P, P, V, V) ↓ 1 miesto

Po nemastnom neslanom výkone v Poprade, kde sa líšky na kamzíkoch zbytočne vyfaulovali, prehrali Michalovce ďalší zápas. Akoby s Michalovcami bolo treba zatriasť, aby sa zobudili. A čo sa nestalo? Akoby ich vypočula sama príroda, keď zniesla na Zemplín skutočné zemetrasenie, aké 80 rokov na Slovensku nebolo. Mimochodom, to by mohlo prebrať aj Humenné z prvoligového opojenia. Späť k líškam. Michalovcami môžeme ukončiť kategóriu štyroch tímov za sebou, ktoré majú na viac, ale zatiaľ „skutek utek“. Najbližšie zápasy majú na východe papierovo ľahší žreb. Mali by zabrať, aby neprišlo k ďalšiemu zemetraseniu.

7. Trenčín (P, V, V, P) ↑ 2 miesta

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Preberie východniarov zemetrasenie a zažijú na juhu ďalší Oktoberfest? (power ranking)