Černák sa raduje z postupu. Tampa Bay vyhrala sériu rivalov

Radosť hráčov Tampy Bay Lightning.
Radosť hráčov Tampy Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. máj 2022 o 06:08

V pondelok sa hrali dva zápasy play off NHL.

NEW YORK. Hokejisti Tampy Bay Lightning vyhrali šiesty zápas po sebe a v najkratšom možnom čase postúpili z druhého kola play off do finále konferencie.

Obhajca Stanleyho pohára vyhral už desiatu sériu v rade. Takéto niečo sa v celej histórii NHL podarilo iba New Yorku Islanders a Montrealu Canadiens. Tentoraz si Bolts poradili s rivalom. Nad Floridou Panthers vyhrali 4:0 na zápasy.

V poslednom stretnutí zvíťazili 2:0. Strojcom úspechu bol ruský brankár Andrej Vasilevskij, známy svojimi výkonmi v dôležitých momentoch. Zastavil 49 striel súpera.

Skórovali Pat Maroon a Ondřej Palát. Slovenský obranca Erik Černák odohral 19 minút a 55 sekúnd, zaznamenal sedem bodyčekov a dva bloky.

"Bleskom" pred otváracím gólom, ktorý padol až v 47. minúte, neuznali dva ďalšie. Trénerské výzvy odhalili porušenie pravidiel pri zásahoch Killorna a Kučerova.

Po prvýkrát v prebiehajúcom play off zasiahol do akcie veterán Joe Thornton. Štyridsaťdvaročný útočník ešte v zbierke nemá Stanley Cup a nedočká sa ho ani v prebiehajúcej sezóne.

Lightning sa pozrú do konferenčného finále po šiesty raz za ostatných osem rokov.

Cats sa s play off lúčia ako favoriti a víťazi Prezidentovej trofeje pre víťaza základnej časti. Práve Lightning ich vyradili aj v minulej sezóne.

Colorado Avalanche vyhrali aj v druhom zápase na ľade St. Louis Blues. Tentoraz ich porazili 6:3 a domov si vezú dva postupové mečbaly.

Do zápasu vstúpili lepšie domáci. V šiestej minúte otvoril skóre David Perron.

Druhá tretina však gólovo patrila skôr "lavínam". V 23. minúte skóroval Johnson, o dve minúty Kadri a Toews a na 4:1 zvýšil v 28. minúte Kadri. "Bluesmani" zdramatizovali duel na konci prostrednej časti hry, keď Perron a Bučnevič znížili na 3:4.

Pokoj na hokejky svojho tímu dodal v 50. minúte Nazem Kadri. Strelil svoj prvý hetrik v play off v kariére. Stav v samom závere kozmeticky upravil strelou do prázdnej bránky Mikko Rantanen.

NHL - play off - druhé kolo - 24. máj:


Tampa Bay - Florida 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 47. Maroon (Bogosian), 60. Palát (Cirelli)

Brankári: Vasilevskij 49/49 - Bobrovskij 24/25

Stav série 4:0. Tampa Bay Lightning postúpili do finále konferencie.

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19 minút a 55 sekúnd, zaznamenal sedem bodyčekov a dva bloky/


St. Louis - Colorado 3:6 (1:0, 2:4, 0:2)

Góly: 6. Perron (Bučnevič), 38. Perron (Perunovich, Schenn), 40. Bučnevič (Kyrou, Saad) – 23. E. Johnson (Newhook, Byram), 25. Kadri (Ničuškin), 25. Toews, 28. Kadri (Byram, Makar), 50. Kadri (Ničuškin), 60. Rantanen (Kadri)

Brankári: Husso 31/36 - Kuemper 17/20

Stav série 3:1 pre Colorado.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák sa raduje z postupu. Tampa Bay vyhrala sériu rivalov