Erik Černák zblokoval strelu tvárou. Bojovník, píšu o ňom

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|20. máj 2022 o 06:04

Černák sa raduje z druhého víťazstva.

NEW YORK. Hokejisti Tampy Bay vyhrali aj druhý zápas v sérii druhého kola na ľade rivalov z Floridy Panthers. Porazili ich tesne 2:1.

V stretnutí ani raz neprehrávali. Do vedenia ich v trinástej minúte poslal Corey Perry. O vyrovnanie sa v 39. minúte postaral Eetu Luostarinen.

Na konci duelu sa už-už zdalo, že sa bude hrať predĺženie. Lightning však štvrť minúty pred koncom založili poslednú akciu.

Jan Rutta vošiel do útočného pásma a prenechal puk Nikitovi Kučerovovi. Po boji sa hra napokon presunula za bránu Cats, kde si po puk došiel Kučerov a vykúzlil prihrávku ako z ríše snov. Našiel Rossa Coltona, ktorý štyri sekundy pred koncom dostal puk do siete Bobrovského.

"Keď ste na ľade s Kučerovom, musíte byť pripravení na všetko," smial sa po zápase strelec víťazného zásahu. "Keď som videl, že má puk za bránou, okamžite som sa vybral pred ňu. Má oči aj vzadu, netušil som, že vie, že tam budem."

Slovenský zadák Erik Černák odohral 20 minút a 14 sekúnd. Zaznamenal mínusový bod, päť hitov a zablokoval štyri strely.

Jedna z nich opäť vystrašila priaznivcov Bolts. Potom, čo nedohral pre blok do chrbta prvý zápas série, musel odísť z ľadu aj v druhom. Puk ho na konci druhej tretiny trafil do tváre.

Nebol pritom jediný. Podobný zásah dostal aj jeho kolega Michail Sergačov a do šatne zamieril po bloku aj kapitán Steven Stamkos a útočník Brandon Hagel.

Fanúšikovia a novinári pokrývajúci Lightning o svojich píšu ako o "bojovníkoch". Neváhajú blokovať strely, vrhať sa do nich a najmä bojovnosťou vyhrali už druhý zápas, čím sa výrazne priblížili postupu do finále konferencie.

Po trochu neistých výkonoch zo začiatku play off našiel svoju formu aj Andrej Vasilevskij. Pochytal 35 z 36 striel súpera. Ak zarátame aj prvý zápas, "panteri" naňho vystrelili už 70 striel, pustil iba dve.

Prvá prehra Colorada

O vyrovnanie série sa postarali St. Louis Blues, ktorí v druhom stretnutí porazili Colorado Avalanche na ich ľade 4:1.

Na prvý gól sa v Denveri čakalo do 26. minúty. Skóroval Jordan Kyrou. Ešte väčší pokoj na hokejky "bluesmanov" dodal David Perron v 40. minúte gólom do šatne.

O jediný gól Colorada sa zaslúžil v 42. minúte kapitán Gabriel Landeskog. Dvojgólové vedenie hosťom prinavrátil Perron v 51. minúte. Skóre uzavrel Brandon Saad gólom do prázdnej brány v 59. minúte.

Avalanche prehrali vôbec po prvý raz v tohtoročných vyraďovacích bojoch. St. Louis uťalo ich šnúru, ktorá trvala päť zápasov.

Nathan MacKinnon zaznamenal 77. bod v play off ako hráč Avalanche, čím sa posunul na štvrtú priečku v historickej klubovej štatistike pred Milana Hejduka.

NHL - play off - druhé kolo - 19. máj:


Florida - Tampa Bay 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 39. Luostarinen (Forsling, Giroux) – 13. Perry (Stamkos, Hedman), 60. Colton (Kučerov, Palát)

Brankári: Bobrovskij 26/28 - Vasilevskij 35/36

Stav série 2:0 pre Tampu Bay.


Colorado - St. Louis 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 42. Landeskog (Rantanen, MacKinnon) – 26. Kyrou (O'Reilly, Bučnevič), 40. Perron (Bučnevič, Tarasenko), 51. Perron, 59. Saad (Schenn, Faulk)

Brankári: Kuemper 28/31 - Binnington 30/31

Stav série 1:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Erik Černák zblokoval strelu tvárou. Bojovník, píšu o ňom