Černákova majstrovská Tampa odvrátila koniec sezóny, rozhodne siedmy zápas

Hokejisti St. Louis Blues.
Hokejisti St. Louis Blues. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|13. máj 2022 o 06:25

Až štyri tímy si mohli vo štvrtok vybojovať postup.

NEW YORK. Druhým postupujúcim do druhého kola play off NHL sa v sezóne 2021/22 po Colorade Avalanche stali St. Louis Blues. Minnesotu zdolali 4:2 na zápasy.

Posledný duel zvládli ukážkovo. Pred domácim publikom zvíťazili pomerom 5:1, zásluhou gólov Leddyho, O'Reillyho, Bozaka, Tarasenka a Parayka.

St. Louis vyhrali tretí duel v poradí. V sérii prehrávali 1:2.

"Bluesmani" naposledy postúpili do druhého kola v roku 2019, keď dosiahli Stanley Cup. Vlani nevyhrali ani jeden duel, v prvom kole ich vyradili Avalanche.

Bolts vyhrali v predĺžení

Tampa Bay Lightning si zachránili kožu v predĺžení domáceho zápasu proti Torontu Maple Leafs. Po výhre 4:3 po predĺžení si vynútili siedmy zápas.

V osemnástej minúte šli do vedenia zásluhou Paláta a v 31. minúte navýšil vedenie Cirelli. Potom však prišiel silný záver druhej tretiny - Matthews a dvojgólový Tavares otočili na 3:2.

Duel poslal do ďalšej fázy v 50. minúte Nikita Kučerov. Predĺženie rozhodol v 19. minúte Brayden Point.

Slovenský zadák Erik Černák odohral 26 minút a 48 sekúnd, pripísal si dve plusky, dve strely na bránu, päť bodyčekov a tri bloky.

Po jednom bode zaznamenali v stretnutí dvaja Česi. Palát strelil otvárací gól, Kaše prihrával na druhý presný zásah Toronta.

Majú na dosah rekordy

Výhoda domáceho prostredia v sérii Bostonu a Caroliny pokračuje. Aj šiesty zápas vyhral domáci tím, tentoraz Boston. V Raleighu sa tak rozhodne o postupujúcom v siedmom dueli.

"Teraz musíme vyhrať aspoň ten jeden zápas vonku. Taký je náš cieľ," uviedol tréner Bostonu Bruce Cassidy. "Už pred sériou sme vedeli, že ak chceme postúpiť, musíme vyhrať aspoň jeden. Teraz nastal čas."

Výhra 5:2 sa začala rodiť v druhej tretine. Bruins vtedy zásluhou Marchanda a Coylea odskočili na rozdiel dvoch gólov.

V 44. minúte vlial nádej do žíl "hurikánov" Svečnikov, no "medvedi" súpera pochovali zásluhou Haulu, Forborta a Nazara. Posledný gól Svečnikova už len kozmeticky upravil výsledok.

Ak nasledujúci zápas vyhrajú Bruins, bude to ich šestnásta výhra v siedmom zápase série, čím by sa v histórii osamostatnili na prvom mieste. Carolina zas vyhrala posledných päť siedmych duelov v rade a ak porazia Boston, vyrovnajú rekord NHL.

"Budem k vám úprimní, omnoho radšej by sme tomu čelili doma," dodal po zápase Cassidy. "Ale ak by to bolo nutné, odohrali by sme to pokojne na Marse."

Späť do Edmontonu

Los Angeles Kings nedokázali využiť výhodu domáceho prostredia a v šiestom zápase prehrali proti Edmontonu Oilers 2:4.

Séria sa vráti do Kanady. V Edmontone sa odohrá siedmy duel série, ktorý definitívne rozhodne o postupujúcom.

"Olejári" boli od úvodu lepším mužstvom. Už v druhej minúte sa presadil Connor McDavid. Na ďalší gól však Oilers čakali do 22. minúty, vtedy skóroval Evander Kane.

"Králi" dokázali gólmi Durziho a Grundstroma vyrovnať. Stav 2:2 platil až do 55. minúty, keď strelil víťazný gól Barrie. Stav upravil minútu pred koncom do prázdnej brány Kane.

NHL - play off - 1. kolo - 12. máj:


Boston - Carolina 5:2 (0:0, 2:0, 3:2)

Góly: 21. Marchand (Clifton, Coyle), 39. Coyle (Pastrňák, Marchand), 48. Haula (McAvoy), 51. Forbort (Nosek), 56. Lazar (N. Foligno, Nosek) – 44. Svečnikov (Jarvis), 58. Svečnikov (Nečas, Slavin)

Brankári: Swayman 23/25 - Raanta 29/33

Stav série 3:3.


Tampa Bay - Toronto 4:3 pp (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)

Góly: 18. Palát, 31. Cirelli, 50. Kučerov (Point, Stamkos), 79. Point (Killorn, Hagel) – 32. Matthews (Giordano, Nylander), 40. Tavares (Spezza, Kaše), 40. Tavares (Nylander, Kerfoot)

Brankári: Vasilevskij 30/33 - Campbell 32/36

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 26 minút a 48 sekúnd, pripísal si dve plusky, dve strely na bránu, päť bodyčekov a tri bloky/

Stav série 3:3.


St. Louis - Minnesota 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Góly: 15. Leddy (Parayko), 30. O'Reilly (Schenn), 34. Bozak (Toropčenko, Saad), 39. Tarasenko (Perron), 59. Parayko – 47. Dumba (Merrill, Kulikov)

Brankári: Binnington 25/26 - Talbot 22/26

Stav série 4:2. St. Louis Blues postúpili do druhého kola play off.


Los Angeles - Edmonton 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 34. Durzi (Kempe, Kopitar), 41. Grundström (Roy, M. Anderson) – 2. McDavid (Kane, Ceci), 22. Kane (Kulak, Ceci), 55. Barrie (Draisaitl, McDavid), 59. Kane (McDavid)

Brankári: Quick 33/36 - Smith 30/32

Stav série 3:3.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černákova majstrovská Tampa odvrátila koniec sezóny, rozhodne siedmy zápas