Subban a koniec kariéry? Chce hrať ďalej, no musí prijať menej peňazí

P. K. Subban
P. K. Subban (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|1. aug 2022 o 13:57

Aká je budúcnosť niekdajšieho víťaza Norris Trophy?

NEW YORK. Hokejový obranca P. K. Subban je bez zmluvy. Stále je voľným hráčom, no pozornosť médií veľmi neláka.

Pritom nedávno patril medzi najlepšie platených zadákov sveta. Keď v roku 2014 podpísal s Montrealom osemročnú zmluvu s ročným zárobkom 9 miliónov dolárov, žiaden obranca si nezarábal viac.

Kontrakt to nakoniec bol poriadne nevýhodný. A po jeho skončení sa začalo špekulovať, či nemá 33-ročný bek v úmysle ukončiť kariéru.

"Chce hrať. Lenže je vo fáze kariéry, keď sa musí pozerať na to, v ktorom klube dostane akú príležitosť," povedal pre Montreal Gazette jeho agent Don Meehan.

"Nechcem, aby to vyznelo zle, ale skrátka si vyslúžil privilégium vybrať si tak, aby to bolo najlepšie preňho a pre klub. Nebude hrať len tak niekde."

Subbanov kontrakt bol dlhé roky považovaný za jeden z najhorších v NHL. V posledných rokoch bol tieňom hokejistu, ktorým kedysi bol.

V Montreale po jeho podpísaní odohral len dva ročníky. Potom sa sťahoval v trejde za Shea Webera do Nashvillu. Dokončil ho tromi rokmi v New Jersey.

V sezóne 2021/22 odohral 77 duelov so ziskom 22 (5+17) bodov. Bol asistentom kapitána.

Peniaze, aké zarábal, však už nedostane. Podľa portálu Evolving Hockey, ktorý analýzou vypočítava spravodlivý plat hráčov, sú jeho schopnosti na úrovni 3,815 mil. dolárov ročne, ak by podpísal trojročnú zmluvu.

"Povedal som mu, že kluby premýšľajú, ako naložiť s peniazmi. Riadia sa platovým stropom či hĺbkou zostavy a podľa toho sa rozhodujú," pokračuje jeho agent.

"Zatiaľ som teda od niektorých klubov nedostal definitívnu odpoveď, ale je oňho záujem. Spomínané kluby majú momentálne v hre viac vecí, čiže ho nemôžu okamžite podpísať."

Meehan uznáva, že jeho klient zostarol. Z víťaza Norrisovej trofeje z roku 2013 je hráč, ktorý vlani hral len niečo cez osemnásť minút na stretnutie.

"Nie je to ten P. K., ktorým bol pred ôsmimi rokmi, ale to nie je nikto," vraví. "Stále si ale myslím, že existuje miesto, kde bude platný."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Subban a koniec kariéry? Chce hrať ďalej, no musí prijať menej peňazí