Los Angeles získali hviezdneho Duboisa. Museli draho zaplatiť

Pierre-Luc Dubois.
Pierre-Luc Dubois. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. jún 2023 o 06:04

Podľa generálneho manažéra ide o elitného centra.

LOS ANGELES, WINNIPEG. Tesne pred draftom sa v NHL uskutočňujú zaujímavé výmeny. Na jednej z najväčších sa dohodli Los Angeles Kings a Winnipeg Jets.

Do Kalifornie sa sťahuje forvard Pierre-Luc Dubois. Ten nemal záujem zostať v Kanade, a tak sa s "kráľmi" rovno dohodol na osemročnom kontrakte vo výške 8,5 mil. dolárov ročne.

Dvadsaťpäťročný Kanaďan si v minulom ročníku zarobil šesť miliónov dolárov. V 73 dueloch pozbieral 63 (27+36) bodov a bol štvrtým najproduktívnejším hráčom mužstva.

V roku 2016 sa stal trojkou draftu za Austonom Matthewsom a Patrikom Lainem. Práve za Laineho ho v sezóne 2020/21 vymenili z Columbusu.

"Stíhačkám" sa podarilo získať cennú protihodnotu. Hoci o Duboisa mali záujem aj iné kluby, zrejme nik im nespravil takúto lukratívnu ponuku.

Dostali útočníkov Alexa Iafalla, Gabriela Vilardiho a Rasmusa Kupariho. K nim si vypýtali aj výber v druhom kole draftu 2024.

Iafallo pozbieral v minulom ročníku 36 (14+22) bodov v 59 dueloch. Ešte na dva roky má platný kontrakt vo výške 4 miliónov dolárov ročne. 23-ročný Vilardi zaznamenal v 63 stretnutiach 41 (23+18) bodov. Kupari odohral 66 zápasov so ziskom 15 (3+12) bodov.

"Pierre-Luc Dubois je elitný two-way center s jedinečnými schopnosťami a sme nadšení, že sa k nám pripojil a podpísal dlhodobý kontrakt," povedal Rob Blake, generálny manažér Kings. "Počas niekoľkých posledných sezón dokázal, že je schopný prispieť k všetkým aspektom hry a sme nadšení, že môžeme do našej zostavy pridať hráča takéhoto kalibru."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Los Angeles získali hviezdneho Duboisa. Museli draho zaplatiť