Vegas získali dvojnásobného víťaza Stanley Cupu, ktorý môže pokoriť významný rekord

Phil Kessel v tíme Arizona Coyotes.
Phil Kessel v tíme Arizona Coyotes. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|25. aug 2022 o 07:25

Phil Kessel podpísal s Vegas na jeden rok.

VEGAS. Útočník Phil Kessel podpísal ročný kontrakt s klubom Vegas Golden Knights. Zmluva má hodnotu 1 500 000 dolárov. Tridsaťštyriročný veterán bol neobmedzený voľný hráč.

Kessela si v roku 2006 na drafte zvolili Boston Bruins z celkového piateho miesta. Americký krídelník doteraz v profilige nastúpil za štyri rôzne tímy - Boston, Toronto, Pittsburgh a Arizonu.

S Pittsburghom je Kessel dvojnásobný víťaz Stanley Cupu.

Celkovo v NHL odohral 1204 zápasov so ziskom 956 bodov (399+557). V minulom ročníku mal za Arizonu 52 bodov (8+44) v 82 zápasoch.

Američan v profilige nastúpil do 982 zápasov v rade a je veľmi blízko k tomu, aby sa stal absolútnym rekordérom v počte zápasov za sebou. Na prekonanie Keitha Yandlea, ktorý rekord dosiahol v minulej sezóne, mu chýba len deväť zápasov.

Rekord môže vyrovnať a zlomiť 24., respektíve 25. októbra v zápasoch proti jeho bývalým tímom Torontu a Arizone.

"Tímu NHL stále pomôže, pretože stále dokáže pridávať body, dokáže pomôcť presilovke a priniesť skúsenosti do play off bojov. V NHL má stále hodnotu," hovoril o Kesselovi manažér Arizony Bill Armstrong ešte pred podpisom. Sám si myslel, že sa ešte dočká zmluvy od niektorého z tímov.

Kessel má bohaté skúsenosti aj v play off. V 96 zápasoch vyraďovacích bojov zaznamenal 81 bodov (34+47).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vegas získali dvojnásobného víťaza Stanley Cupu, ktorý môže pokoriť významný rekord