Verili sme, že duel dotiahneme do šťastného konca, hovorí hrdina Vítkovíc Koch

Patrik Koch (v strede) po víťaznom góle.
Patrik Koch (v strede) po víťaznom góle. (Autor: Facebook HC Vítkovice Ridera)
SITA|12. apr 2023 o 11:15

Slovenský obranca rozhodol o víťazstve v 99. minúte stretnutia.

BRATISLAVA. V českej hokejovej extralige sa hrdinom utorkového piateho duelu semifinále play-off medzi Vítkovicami a Hradcom Králové stal slovenský obranca Patrik Koch.

Dvadsaťšesťročný bek, ktorý v minulosti reprezentoval Slovensko na domácich MS 2019, rozhodol o triumfe domáceho kolektívu 3:2 po dvojnásobnom predĺžení v 99. minúte duelu.

Presný zásah slovenského zadáka predĺžil sezónu "oceliarom" z Ostravy minimálne o dva dni, šiesty zápas série je na programe vo štvrtok.

Hokejisti Hradca Králové vedú 3:2 na zápasy a stále sú bližšie k postupu ako hráči Vítkovíc.

Obranca Koch v utorok rozhodol po sóle spoza vlastnej bránky. S pukom na hokejke sa dostal až pred fínskeho gólmana Henriho Kiviaha a strelou ku bližšej žŕdke do hornej časti bránky rozjasal ostravské tribúny.

Podľa webu hokej.cz akcia slovenského hokejistu pripomínala hviezdneho Kanaďana Connora McDavida z tímu zámorskej NHL Edmonton Oilers. "Ale napozeraného ho nemám," poznamenal s úsmevom hrdina utorkového hokejového maratónu.

VIDEO: Rozhodujúci gól slovenského obrancu

Rekord českej extraligy v dĺžke súboja play-off odolal, pred desiatimi rokmi hrali rovnako Vítkovice na ľade Českých Budějovíc ešte o necelých 15 minút dlhšie.

"Síl máme veľa, takže nám je jedno, že sa hralo skoro sto minút. Dôležité je, že sme zvíťazili," pokračoval Koch a doplnil: "Ide hlavne o víťazstvo. Som rád, že nekončíme a ideme ďalej.

Verím, že nás to ešte viac nakopne, sériu zvládneme otočiť a budeme prvým tímom, ktorý v extralige postúpi v play-off zo stavu 0:3 na zápasy. Teraz už každý zápas môže byť náš posledný, takže do toho dávame vždy všetko a budeme bojovať až do konca."

Vítkovice pritom v utorok prehrávali už 0:2. "Cítili sme sa fajn a stále sme verili, že duel dotiahneme do šťastného konca.

Máme dosť síl a pred sebou ešte dlhú cestu. Musíme ešte dvakrát zvíťaziť a verím, že to dokážeme. Teraz zregenerujeme a vo štvrtok na to zase ideme," dodal Koch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Verili sme, že duel dotiahneme do šťastného konca, hovorí hrdina Vítkovíc Koch