Patrick Kane na polceste do New Yorku. Výmena je na spadnutie

Patrick Kane v drese Chicaga Blackhawks.
Patrick Kane v drese Chicaga Blackhawks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. feb 2023 o 22:16

Patrick Kane si vďaka klauzule môže vybrať, kam bude vymenený.

CHICAGO. Aktuálne všetko nasvedčuje tomu, že sa v Chicagu končí slávna éra. Klub zrejme čoskoro opustí Patrick Kane.

Favoritom na jeho zisk sú New York Rangers. Podľa insiderov na čele so známym Scottom Powersom je to jediný klub, ktorý má aktuálne reálne šancu na zisk hráča, keďže si ho on sám vybral z radov záujemcov.

Kane už podľa všetkého odohral svoj posledný duel za Blackhawks, minimálne v tejto sezóne. Opustil totiž tím a z tripu v Kalifornii sa vrátil do Chicaga. Znamená to, že v noci zo soboty na nedeľu nenastúpi proti San Jose Sharks.

Medzi dvomi klubmi z Original Six sa pečie veľký trejd. Sám Kaneov agent Pat Brisson útočníkovi odporučil, aby radšej opustil mužstvo a neriskoval zranenie.

Rangers aktuálne hľadajú miesto pod platovým stropom. Ak sa výmena udeje, "čierni jastrabi" si s najväčšou pravdepodobnosťou ponechajú polovicu z jeho platu a do trejdu sa zapojí aj tretia strana, ktorá si vezme ďalších 25 percent z 10,5-miliónovej mzdy.

Špekuláciám nahráva každé jedno rozhodnutie, ktoré kluby uskutočnili v posledných hodinách. Rangers vymenili Vitalija Kravcova a umiestnili Jakea Leschyshyna na waiver listinu, Blackhawks zas nechali Kanea opustiť tím a rozhodli sa ponechať na tribúne aj ďalšieho adepta na trejd, forvarda Sama Laffertyho.

Ak by sa tento obchod podaril, bola by to pre Rangers pamätná uzávierka prestupov. Už skôr totiž získali hviezdnu posilu v podobe Vladimira Tarasenka. Kane by navyše mohol obnoviť spoluprácu s Artemijom Panarinom, s ktorým kedysi utvorili produktívne duo v drese Chicaga.

Motivácia legendárneho Kanea opustiť Chicago je jasná. Hawks patria k najhorším tímom v NHL a sú uprostred prestavby. On však má 34 rokov a čas na štvrtý Stanley Cup sa kráti.

Sám podľa dostupných informácií vidí ako najreálnejšieho víťaza, aspoň čo sa týka okruhu záujemcov o jeho služby, New York Rangers. Tých zase teší, že sa Kane v poslednom čase dostal do vynikajúcej formy a v posledných štyroch zápasoch pozbieral desať bodov.

Celkovo zažíva podpriemernú sezónu v rámci individuálnych štatistík. Po 54 stretnutiach má na konte 45 (16+29) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Patrick Kane na polceste do New Yorku. Výmena je na spadnutie